IMPRESIONIRAJTE DAMU Ovo je prvo što žene primijete kod muškaraca

Da bi vas dama koja vas zanima uopće zamijetila potrebno je napraviti sljedeće radnje: Prvo izgledajte kao model, zatim pokazujte da ste bezobrazno bogati i snalažljivi s lovom te u potpunosti promijenite svoju dosadašnju pojavu. Sve je to vrlo lako, malo jutarnje njege, dobar posao i štednja te mijenjanje sebe da budete baš po želji vaše buduće dame.

Tako nekako su radili Will Smith i Kevin James u filmu Hitch kako bi osvojili damu.

Naš pak je savjet malo drugačiji, a svodi se na to da manje gledate holivudske ljubavne spektakle i više budete ono što upravo jeste, a to je gospodin koji uredno prati Gentleman.hr.

Možda pak ste fina dama koja iz svog muškog inventara za spremanje pive želi napraviti gospodina koji će uredno posjećivati ovaj portal ili pak ste slučajno zalutati i nije vam jasno što uopće čitate.

Bez obzira na sve i nastavku ćemo vam otkriti tajnu kojih je to deset stvari, sitnica, obilježja, dijelova tijela koje dame primijete na muškarcima i kako samo malim skretanjem pažnje (vaše i njihove) na te sitnice možete osvojiti damu vaših snova.

Vaše lice

Mogli ste pretpostaviti. Za razliku od muških pohotnika muškarčevo lice je prvo što upada dami u oko. Ako ste već genima predefinirani da budete u najmanju ruku uzor samom Brad Pittu onda ne trošite previše vremena na ove tekstove jer vas u svakom gradu čeka po jedna Angelina Jolie ili tko je god u vezi s ovim ocem sve djece ovog svijeta.

No, vrlo je vjerojatno da niste poput Brada već ste prosječni muškarac. Damama i nije toliko bitno da imate napućene usne, idealni nos, savršenu simetriju glave jer u tom slučaju izgledat ćete kao još jedan generički modni mačak.

Damama je bitno da vodite brigu o sebi. Ako imate bradu onda je bitno da je održavate i njegujete što vam dodaje bodove na izgled, a ne da izaziva komentare “Pereš ti to i mažeš uljima?”

Isto tako postoje muškarci koji će se ponositi onim iskonskim osjećajem i sebi, a koji im govori – ja muško, ja loviti hrana, ja ne trebati krema za lice, ja imam koža od kamen. Nažalost to je točno, koža im je poput kamena i to se vidi, a, vidi vraga, dame to ne vole, koliko god se dičile “svojim homo sapiensom”, svojim “praiskonskim mužjakom” ipak im je potrebna nježnost.

Briga o vama i vašem licu, vašoj nazovimo je “registarskoj pločici” dama će u svojoj glavi preslikati na brigu o njoj, brigu o vašem potomstvu.

Smiješak (i zubi iza smješka)

Zubi se skrivaju iza smješka i služe za usitnjavanje hrane, a ne otvaranje flaša i limenki pive. Kod većine pak dama jedna od dobitnih kombinacija je upravo vaš iskreni smiješak koji otkriva bijele i zdrave zube u kombinaciji s pogledom u oči.

Osvajajte je holivudskim zubima i osmjehom, ali joj pritom gledajte u oči i ne dozvoljavajte da se zagleda u vaše zube. Osim u slučaju brada, kada zubi ipak idu u drugi plan, ali smiješak je još tu. Kombinirajte u tom slučaju taj smiješak s frizuricom brade i brčića koje njegujete.

Dame zahtijevaju da se smijete, da ste sretni, opušteni i zadovoljni u njihovom društvu. Primijete i zube, a oni su samo jedna od sitnica koje su im prve na listi. Uredno ih perite, pod starije dane izbjeljujte. Ako pušite i nemate karakter ili namjere prestati pušiti onda ih barem čistite od pušačkog žutila. Ako ste strastveni ljubitelj kave pripazite na tamne mrlje od kave.

Svakodnevna higijena uz korištenje preparata za izbjeljivanje zubiju bit će sasvim dovoljna da damu impresionirane (naravno ako je uopće privlačite kao takvi) vašim smiješkom.

Silueta

Pod pojmom silueta mislimo na vanjske linije vašeg tijela i odjeće na njemu. Dame u suštini prvo privuku muževnije siluete (pritom ne mislimo na muški pojam muževnosti što podrazumijeva određeni pivski trbuh) već na razvijena i definirana prsa, uži torzo i snažnija ramena. Ako vas kojim slučajem roditelji nisu počastili takvim genima onda posvetite malo više pažnje na odjeću koju odijevate te svakako krenite u tu teretanu i počnite s vježbanjem. Ako ne zbog samog definiranja vašeg tijela, onda barem zbog zdravlja.

I zaboravite na usku i pripijenu odjeću. Ozbiljno. Vi ste gospodin, muškarac sa stilom, a ne pomodni hipster i slijepi pratitelj užasnih modnih trendova.

Odjeća

Iako se često kaže da odijelo ne čini čovjeka, nažalost svijet tako ne funkcionira. Nije dovoljno odrastao. Vi na tragu toga pronađite svoj stil odijevanja i odijevajte se sukladno situaciji. Pratite tri osnovna principa urednog odijevanja, a to su – odjeća neka bude baš po vašoj mjeri,  materijal neka bude koliko ugodan i udoban toliko i kvalitetan te prirodnog porijekla i neka bude tom odjećom jasno definiran vaš stil.

Kada dame traže ozbiljnu vezu, ljubav svog života onda će one više gledati muškarce koji se odijevaju odraslo, koji su uredni jer to im daje određeni kredibilitet i jasnu poruku da čvrsto stoje na svojim nogama i da su odrasli u ovom ponekad nedoraslom svijetu.

Detalji vašeg stila

Budite jedinstveni, odnosno budite vi. Velemajstor svog stila. Istaknite detalje koji vas izdvajaju iz mase. Pronađite jaknu, sako, cipele koje će vas definirati, a kojima ćete i vi definirati svoj stil. Ako nosite naočale, uvijek obraćajte pažnju na vaše naočale. Neka one budu polazna točka vašeg stila. Ako imate bradu, krenite od nje, definirajte bradu, frizuru i od nje dalje gradite svoj stil. Možda je to ručni sat, možda je to neki nakit, prsten koji je u vašoj obitelji već generacijama. Istaknite to.

Pozdravljanje i maniri

Gospodo, onaj prvi pozdrav koji uputite dami je ujedno i dio njezin prvog dojma po pitanju vaše pojave. Naime, tu značajnu ulogu igra i svaka od dosad nabrojenih sitnica, a da bi ta impresija bila potpuna onda – ponudite dami ruku, neka to rukovanje bude malo čvršće (neka osjeti da ste muškarac, ali pazite da joj ipak ne lomite kosti). Cijelo vrijeme držite pogled u njezinim očima te nikao ne skrećite na one vama bitne točke interesa (recimo dekolte i grudi). Neka cijelo vrijeme na vašem urednom i njegovanom licu bude smiješak, ali ne onaj umjetni i kiseli, već onaj iskreni. Naposljetku to je dama koju želite osvojiti, s kojom se želite osjećati ugodno, otvoreno i na kraju krajeva graditi potencijalni zajednički život. Neka ona zna da je sva vaša pažnja tijekom pozdravljanja i upoznavanja usmjerena samo na nju.

Taj će prvi pozdrav, prvi dojam koji ostavljate tijekom upoznavanja s damom odlučiti daljnji tijek događaja. Vrlo mi se često događa (iako nisam dama), ali vjerujem i vama, da vas osoba s kojom se upoznajete tek letimično pogleda između dvije nekulture seanse buljenja u mobitel i to onako uz usputni smiješak i pozdrav. Vrlo je velika vjerojatnost da s tom osobom ni privatno, ali ni poslovni nemate baš previše interesa sudjelovati.

Ruke

Kakvog smisla ima da vam ruke izgledaju kao da ste netom kopali po smeću? Prljave, izgrebane, prljavih noktiju. Vrhunac takve pojave pred damom je da još onako pljunete jedan poluzeleni u šake i ponudite joj rukovanje. Držite se higijene, a prije samog susreta s damom posvetite rukama i čišćenju malo više pažnje.

Nadalje, znamo da ste muško i da muško kao takvo ne treba kremice, losione i tko zna kakve pripravke za njegu ruku. Naposljetku pravo muško ne barata pojmovima poput – njega. Pravom muškom njega ima smisla samo u sljedećem primjeru – Trebamo razbiti nekoga! Koga? Pa njega!

Ako ste takvo muško, onda vam nije mjesto ni ovdje, ali bogami ni uz bilo koju damu.

Suhe, ispucale i grube ruke nisu nimalo ugodne za rukovanje. Nikome. Njegujte ih, što zbog dojma kojeg ostavljate, a što zbog vlastitog zdravlja.

Naposljetku, pred damom ne držite ruke zatvorenima, ne držite stisnute šake. Vrlo je vjerojatno da ste jači od nje i nije potrebno dodatno zastrašivanje.

Miris

Perite se i držite osnovnu higijenu na nivou i time ste riješili manje više sve probleme oko neugodnih mirisa. Isto tako ako je vaše tijelo malo specifično te proizvode mirise jače od drugih onda koristite određeni dezodorans ili kolonjsku vodu koje će u kombinaciji s vašim mirisom ostavljati neutralni miris i dojam. Kakvu? To trebate otkriti sami.

No, možete ići i korak dalje. Proučite razne vrste mirisa i kombinacije mirisa koji posebno privlače dame. Surfajte internetom, čitajte članke, educirajte se. Jer na kraju krajeva možete zadovoljiti i fascinirati damu u svim dosadašnjim točkama, ali ako imate miris koji joj nikako ne odgovara, na koji je možda i alergična sve pada u vodu.

Pretpostavljam da njegujete prijateljstva i sa suprotnim spolom, imate ženskih članova u obitelji stoga isprobavajte, testirajte pitajte ih za savjete i preferencije.

Vaš glas i jezik

Ne mislimo pritom na jezik kao organ koji će vam kasnije igrati prilično važnu ulogu kod ljubljenja već mislimo na način izražavanja. Damama je bitno kako pričate, kako se ophodite prema drugim ljudima. Damama je bitno kako se izražavate.

Prvo i osnovno s damom na večeri niste kao na nogometnoj tekmi s ekipom. Stoga nema psovanja, nema te vrste razgovora. Pročitajte neke knjige, naučite kako se izražavati i kako pričati s damama, budite pristojni, budite rječiti.

Ton neka vam bude opušten i miran. Ton vašeg glasa otkriva mnogo toga, od nervoze zbog ovog susreta s damom do onoga da je se što prije zaželite riješiti i krenuti do šanka gdje vas čeka ekipa.

Isto tako dama nije kupac kojem trebate uvaliti i prodati proizvod kako bi ostvarili proviziju. Dama je centar vaše koncentracije kojoj želite u najboljem svijetlu i najiskrenije predstaviti sebe kao osobi, uz sve ostalo želite joj dati do znanja da je ona upravo dama za vas i da vi želite biti gospodin upravo za nju.

Bitno je stoga da ste pristojni da imate manire. Razlika je u tome ako kažete “ne” ili “ne, hvala lijepo” u slučaju da želite odbiti neku ponudu.

Vježbajte razgovor, vježbajte govoriti, vježbajte da općenito postanete bolji govornik.

Govor tijela

Uz vaše verbalne vještine tu je još i govor tijela koji govori mnogo o vama. Svakako izbjegavajte bilo kakve nagle pokrete koji bi mogli iznenaditi damu, naime, kako vi nju, tako i ona vas još uvijek upoznaje.

Pripazite na nervozna pucketanja prstiju i bilo kakve brze ritmične pokrete koji bi mogli govoriti o tome da se iza sve te slatkorječivosti ipak krije nešto drugo, nešto što ne odgovara onome što izlazi iz ustiju.

Ruke prije svega neka budu otvorene, a ne zatvorene, primjerice, budite spremni da u bilo kom trenutku dama može pasti u vaš zagrljaj.

Za kraj još dva savjeta koji će vam pomoći pri osvajanju dama. Prvo je da u razgovor ubacite zdravu i umjerenu dozu humora. Time uz sve nabrojano omogućavate i dami da se osjeća opuštenije i ugodnije u vašem društvu.

A druga bitna stvar je da ste dobar dečko. Iako će neki reći da se prave djevojke pale na zločeste dečke, vi svakako budite onaj dobar dečko, gospodin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.