Kako postignuti da se bilo tko, bilo kada zaljubi u nas

Što se tiče ljubavi ljudska su biča vrlo jednostavna, iako na prvi pogled to ne izgleda tako. U nama je prirodno ugrađena ta vječna želja da se duboko, strastveno i istinski zaljubimo u druge osobe. Ono što nas sprječava da se to dogodi bez ikakvog napora i odabira partnera je takozvana površinska fasada, znači fizički izgled osobe, nešto malo kemije, ali i strah.

Kad svedemo to na nivo samih temelja, u principu je potrebno zadovoljiti svega nekoliko uvjeta da se to dogodi.

Autentičnost i ranjivost

Prava intima moguća je samo ako otkrijemo svoje ranjivosti, drugim riječima moramo biti iskreni o tome tko i što smo. Nitko ne želi da se njima manipulira, a takozvane društvene zaštitne maske koje nosimo upravo su dizajnirane s tom svrhom – manipuliranje mišljenjima drugih ljudi, a nama u korist. Biti autentičan i biti ranjiv ne samo da je seksi kod dama, već je i iznimno privlačno na duge staze, jer se nudimo onakvim kakvim jesmo, nudimo pravoga sebe.

Radikalno prihvaćanje

Vezano uz gornju točku, biti netko drugi, glumiti da smo nešto što nismo, je prilično teško i umarajuće. Svatko od nas želi biti prihvaćen onakvim kakav je, bez pretvaranja. Ako možemo komunicirati s damom i prihvatiti sve njezine “situacije”, u dobru i zlu, u sreći i ljutnji, u obožavanju i frustraciji, u smijehu i suzama onda si ona ne može pomoći, a da se ne zaljubi u nas. Naravno da bi uspjeli prihvatiti damu s cijelim spektrom njezinih potreba, moramo se istinski povezati s izvorom naše snage – sa srcem.

Veza sa srcem

Prava snaga muškarca u vezi ne leži u njegovom mozgu ili jajima (da koristiti ćemo taj izraz). Ona leži u srcu. Da bi u potpunosti mogli prihvatiti ženu, damu sa cijelim njezinim kompleksom osjećaja ne možemo živjeti samo uzdajući se u mozak i jaja. Pričajmo otvoreno, mozak nam služi da logično rješavamo njezine beskrajne probleme koje stavlja pred nas, a jajima rješavamo našu potrebu za zadovoljavanjem. Samo ona duboka ljubav koja dolazi iz srca, jednog neracionalnog organa, nas može i dalje držati na tom putu kada mozak prepozna probleme koje ne može riješiti ili kada nam ona ne želi zadovoljiti potrebu koja proizlazi iz jaja. Danas, u ovakvom svijetu, dame traže muškarce koji su povezani sa srcem i koji će je moći prihvatiti onakvom kakva je.

Seksualno samopouzdanje

Sram od spominjanja seksualnosti kao i seksualna disorijentacija je nešto što je često i u današnjem društvu. Nemamo se čega tu sramiti. Ako naše želje i potrebe za seksom upražnjavamo s odgovornošću, etikom i od srca onda sami seks može biti svojevrsna umjetnička forma. Kada ga prihvatimo i usavršimo ta umjetnička forma može rezultirati na način da produbimo i probudimo naše i njezine najintimnije osjećaje te ih uz svojevrsno stanje ekstaze pretvorimo u iskrenu ljubav. A sve to možemo učiniti i prije samog spolnog odnosa.

Strpljenje

“Ja sam sigurno mjesto gdje se možeš odmoriti” rečenica je koja najbolje opisuje vašu želju da je ne namjeravate požurivati i prisiljavati raditi nešto što ona ne želi ili na što nije spremna. Nema ničeg boljeg za inspiriranje njezine ljubavi od spoznaje da se u vašoj prisutnosti može odmoriti, biti ono što je i da ne mora raditi nešto što joj se ne radi ili na što nije spremna.

To u suštini znači da ste na čisto s njom i time što želite od nje, bez obzira o čemu se radi – ljubav, seks ili bilo što drugo, bez obzira na prolaznost vremena. Time joj dajemo do znanja da smo zadovoljni i sretni sami sa sobom, sa životom te nam ne treba ništa od nje da bi već bili sretni. Samostalni smo i samozadovoljni.

I u tom slučaju jedino što joj preostaje je da nas počasti svojim sjajem, svojom briljantnošću, svojim smijehom, svojom ljubavi. A to je upravo ono što nam treba da budemo još bolji i sretniji.

Mnogi će se složiti da na ljubav utječu i drugi faktori, kao što su kemija i odabir trenutka. No uvjeren sam da smo mi sami sebi najbolji kemičari te možemo pripremiti i najsloženiji kemijski spoj poput ljubavi samo ako odaberemo ispravne i prave sastojke.

Danas kad sam u godinama, kada sam s odabranicom, ljubavi svog života, kad pogledam unatrag i vidim koliko sam imao prilika i trenutaka omogućiti osobi da se zaljubi u mene doista mogu prihvatiti činjenicu da upravo mi jesmo ti najbolji kemičari i da sami možemo stvoriti trenutak, situaciju da se osoba zaljubi u nas. I obrnuto.