POŠTENO! Bjegunac se sam predao nakon što je izgubio okladu s policijom

Foto: RTPD
Muškarac za kojim je bila raspisana tjeralica sam se predao u ruke policije nakon što se na Facebooku kladio s policijom i – izgubio okladu.

Michael Zaydel iz Michigana obećao je da će sam predati i još policajce počastiti krafnama ako Facebook post policije iz Redforda o njegovoj tjeralici bude podijeljen više od tisuću puta.

Gepostet von Redford Township Police Department am Freitag, 6. Oktober 2017

21-godišnji Zaydel, kojem je je Facebook pseudonim Champagne Torino, napisao je policiji:

“Ma, nisam zabrinut. Ako vaša sljedeća objava bude podijeljena tisuću puta, sam ću se predati, doći ću s gomilom krafni i ovo je obećanje.

I još ću pokupiti svo smeće oko javnih škola pa haj’mo vidjeti možete li imati toliko podjela”.

Policija mu je odgovorila u sljedećoj objavi, u kojoj navode da on “možda jest, a možda nije čovjek od riječi”. Dodajući da po njihovom iskustvu “prije ili kasnije svi budu uhvaćeni. On je privukao puno pažnje zbog čega mu je teže sakriti se od stvarnosti”.

Naravno, post je podijeljen više od “potrebnih” tisuću puta, a policiji i brojnim nestrpljivim komentatorima s Facebooka samo je ostalo čekati hoće li Zaydel zasita ušetati u postaju.

I na iznenađenje mnogih, bjegunac se predao, ispunio obećanje o krafnama i održao danu riječ.

Foto: RTPD

Policija je vijest također objavila na Facebooku.

Zaydel je ispunio obećanje i predao se RTPD-u zbog svoje tjeralice.

Ušao je sam, a ne samo da je donio krafne, donio je i jedan đevrek!

Ponovno bismo željeli izraziti svoju zahvalnost za podršku svima koji su ovo pratili, podijelili objavu i ostavili pozitivne komentare, napisali su.

A komentari na Facebooku su, naravno, raznoliki. Neki vjeruju da je to bio početak “novog poglavlja”, a drugi sumnjaju da se kriminalac ikada može promijeniti.

Lisa Piontek, koja tvrdi da je traženi njegunac jedan od njezinih bivših učenika, kaže da ima “zatno srce, izvrsni smisao za humor i izuzetno je umjetnički nadaren”.

Drago mi je što je okrenuo novi list i nadam se da će srediti i stvari oko sebe, da će donositi pametnije odluke i srediti si život, napisala je.

Na njezin komentar odgovorio je James Calhoun, koji također pohvaljuje mladića i pun je nade za njegovu budućnost.

Frajer se predao i već je to velika promjena. Održao je svoju riječ. To se zove ‘Integritet’. Ne odobravam ništa iz njegove kriminalne povijesti. Ali ovo je pravi korak u pravom smjeru. Promjena se ne događa ni preko noći niti u jednoj godini. Ljudi su stvorenja navika. Navika kojih se teško riješiti. Ali ovo je korak u pravom smjeru! Dobro za njega, piše.

No, Annie Serylo-Duprey nije baš tako sigurna.

Osobno mislim da je frajer vic. Kriminalac koji igra lovice. Stvarno se mora primiti posla želi li se promijeniti. Zato još nemojte slaviti, piše Annie.

Inače, Zaydel je osuđen na 39 dana zatvora nakon što je priznao krivnju zbog kršenja odredbi uvjetne presude.

Foto: RTPD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.