EKSTREMNI LUKSUZ Nakit kojeg morate vidjeti, ali ne možete imati

Biennale des Antiquaires sajam je antikviteta koji je krenuo davne 1962. godine u Parizu. Do dana današnjeg ovaj događaj koji se zbova svakih dvije godine pozornica je za svjetski najpoznatija i najbolja imena na pordučju nakita, satova i kolekcionarstva.

Događaj traje punih 8 dana krenuo je 10. rujna odvija se u Grand Palais u blizini Champs-Elysées, naravno, u Parizu.

U nastavku pogledajte dizajne četiriju velikih kuća koje izlažu na ovogodišnjem sajmu.

Nirav Modi

Nirav Modi je dizajner nakita iz Mumbaja koji je poznat po svom tradicionalnom indijskom stilu. Na sajmu izlaže preko 100 primjeraka svojih nakita. Za izdvojiti je prsten sačinjen od 26-karatnog kolumbijskog smaragda i 18-karatnog bijelog zlata. (niravmodi.com)

Cindy Chao

Ovo je njezin prvi nastup na bienalu gdje će otkrivit svojih 12 novih dizajnerskih primjeraka nakita iz kolekcije Black Label Masterpieces. Za istaknuti je kolaboracija sa peruanskim umjetnikom Grimanesa Amorós s kojim predstavlja  7.5 metara dugačku te 4 metra visoku instalaciju naziva Timeless Motion, a koja će biti programski osvijetljavana LED rasvjetama. (cindychao.com)

Boghossian

Švicarski brand Boghossina predstaviti će kolekciju od 40 primjeraka nakita među kojom su uključeni i radovi iz posljednje kolekcije Les Merveilles (francuski za čudo). Također je za istaknuti i plavičasta narukvica  u obliku lista sačinjena od 180 malih safira te preko 2000 dijamanata. (bogh-art.com)

De Grisogono

Brand je pokrenuo švicarski proizvođač satova Fawaz Gruosi 1993. godine te su predstavljeni originalni primjerci nakita iz ekstravagantne kolekcije Folies. Spomenimo samo ovaj prsten građen od 10 karatnog dijamanta u sredini koji je obavijen sa oko 400 malih bijelih dijamanata uz nijansiranje pomoću 84 smaragdna kristala. (degrisogono.com)

degrisogono-ring