Ova je fotografkinja zamijenila spolove u starim seksističkim reklamama. Rezultat toga je više nego savršen

Dobra žena, supruga, domaćica zna gdje joj je mjesto. Večera ili ručak uvijek moraju biti spremni za njezinog radišnog supruga koji je cijeli dan na poslu i privređuje odnosno osigurava svu onu hranu koju ona stavlja na stol.

Za vrijeme hladnijih mjeseci tijekom godine priprema vatra ili zagrije stan kako bi se suprug kad stigne s posla mogao raskomotiti i biti u toplom. A prije nego dočeka supruga sa smiješkom pripremi djecu da budu tiha i da ne smetaju umornom muškarcu. Ona jednostavno mora biti sretna što ga voli i što se on svakog dana vraća kući.

Da, gospodo, prije nego nas osudite, tako je bilo navedeno i savjetovano ženama 1950-tih godina u jednom od mnogih vodiča za dobru ženu.

Libanonska fotografkinja i umjetnica Eli Rezkallah iz Bejruta kao polaznu točku za ovu serije radova, montaža uzela je staru patrijarhalne i seksističke oglase, dijametralno ih okrenula i stvorila jedno savršeno umjetničko djelo pod nazivom In A Parallel Universe (U paralelnom svemiru).

Povod tome javio joj se za jedne blagdanske večeri kad je cijela obitelj sjedila za stolom, a jedan se od njezinih ujaka hvalio kako je njegova supruga odlična u kuhanju, u brizi za njega te kako ispunjava svoje ženske obaveze.

Gospodo, uživajte u krasnim rekreacijama starih oglasa. I poštujmo se međusobno, prihvaćajmo svakoga onakvim kakav je. Potrebno je to isticati jer nažalost neki od zlih ljudi doista žele vratiti neka ona stara vremena.

Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah
Eli Rezkallah