Optik Instruments Horizon je sat koji će vas naučiti novi način čitanja vremena

Horizon sat dekonstruira princip na koji čitamo vrijeme.

Britanski urar Optik Instruments sprema se na tržište plasirati ručni sat koji će u potpunosti promijeniti način na koji čitamo vrijeme. I taj je novi način znatno smisleniji, racionalniji od ovog klasičnog.

Horizon, a kako se zove njihov novi sat, u potpunosti će izbaciti sekunde i minute te će se čitanje i točnije pretpostavka vremena bazirati na 15 minutnim intervalima.

Naime, tvrtka se povodi idejom, konkretno činjenicom, da kad nas upitaju koliko je sati vrlo često kažemo 15 do tri ili frtalj do pet te slično. Znači pak znači da je naš mozak već predefiniran da mu takvo čitanje vremena bude smislenije.

Središnji disk odnosno lice sata prikazuje 24 sata te u tom vremenu napravi jednu rotaciju. Na fiksnom obodu diska, dakle na rubnim dijelovima sata nalazi se osnovna skala s crvenom oznakom kao referentnom točkom za čitanje vremena.

Horizon na prvi pogled djeluje kontraintuitivno no, jednom kad vidite ovaj sat u akciji shvatit ćete koliko je takav pristup jednostavan i privlačan. A ono što pak je posebno zanimljivo je činjenica da što ga duže koristite shvatite to ste precizniji u čitanju vremena, a zahvaljujući samoj promjeni nagiba očitanja vremena. Vi samo pronalazite način čitanja vremena koji vam najviše odgovara.

Sami dizajn sata je prilično jedinstven te je već na prvi pogleda prepoznatljiv, a cijeli je sustav (rotirajući disk i pokret) testiran te otporan na udarce ili potresanja.

Pokret je naravno Swiss made što osigurava točnost, preciznost i postojanost ovog sata.

Svaki je Horizont sat prilagodljiv nositelju, pa tako referentna točka može biti s gornje ili donje strane, isto tako krunica sata može biti s lijeva odnosno s desna od samo kućišta, uglavnom ovo je sat kojeg možete nositi u smjeru u kojem želite.

Bit će proizvedena ograničena serija primjeraka, a cijena će mu biti oko 230 eura. Na svaki će primjerak sata biti ugraviran njegov serijski broj.

Svakako se prijavite na njihove službene stranice kako bi dobivali obavijesti o dostupnosti, a sama kampanja podrške na Kickstarteru kreće od 27. veljače.