Jim Beam ograničena serija ručnih satova izrađenih od samih bačava

Prije nekih 200 i nešto godina u podnožju brdašca Clermont u državi Kentucky u SAD potekle su prve kapi danas poznatog burbona Jim Beam. Bilo je to davne 1795. godine. Danas pak, dvjestotinjak godina kasnije bačve u kojima je ležao ovaj burbon dobivaju novu funkciju, a sve zahvaljujući proizvođaču satova Original Grain.

Original Grain je tako u kolaboraciji s Jim Beamom dizajnirao i proizveo 500 satova ograničene i jedinstvene edicije u kojima se između ostalog koristilo drvo, konkretno bačve od američkog bijelog hrasta. Svaka je bačva jedinstvena, tako da je i svaki od ovih 500 satova jedinstven na svijetu.

Od tehničkih specifikacija spomenimo da je svaki sat pokretan od strane Miyota 8215 automatskog sistema, stakleni dio sata proizveden je od kristalnog stakla dok je metalni dio sata napravljen od brušenog nehrđajućeg čelika espresso 316L. Otporan je na vodu te ima dvostruku kopču sa zaključavanje, dakle nema slučajnog otvaranje narukvice sata. Rezervne uskladištena energija u satu držat će vas id do 40 sati.

Sat dolazi u takozvanom Gentleman’s Kitu, u kojem se nalaz, uz sami sat, i nekoliko certifikata o autentičnosti, Original grain mala boca odnosno čuturica, dodatni remen od kvalitetne talijanske kože, alat za promjenu narukvice i remena, te Jim Beam brendirani drveni amblem.

Original Grain je inače poznat po suradnji s organizacijom Trees for the Future s kojom za svaki prodani primjerak sata posade deset mladih stabala. Ova inicijativa inače pruža hranu i posao tisućama ljudi koji ujedno rade i na gradnji budućnosti bazirane na samoodrživosti.

Cijena jednog primjerka ovog sata je 499 dolara, a možete ga nabaviti ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.