Opasan i smrtonosan problem kod muškaraca o kojem premalo razgovaramo

Vjerojatno svi već znamo za Movember Fondaciju i sav njihov trud i rad koji seže još do 2003. godine. Njihova je ideja da sakupljanjem donacija, širenjem svjesnosti pomognu muškoj populaciji da prebrode najteže trenutke svog života.

Od 2003. godine fondacija je prikupila preko 710 milijuna dolara koji su utrošeni za istraživanje raka prostrate te raka testisa, a kao i za potrebe provođenja programa prevencije od samoubojstava. Posebice kod muškaraca.  Od ove godine Movember je dio svoje humanitarne misije usmjerio za promociju i podršku Svjetskog dana prevencije samoubojstva, koji se obilježava 10. rujna.

Najčešći razlog samoubojstva je depresija, a godišnje si život oduzme 510 000 muškaraca diljem svijeta – što je tri puta više nego žena. Gospodo, i dame, ovi podaci su više nego alarmantni. Svake godine tako izgubimo dva Islanda muškaraca i žena!

Bez obzira da li imate, ili ste imali, u svojoj blizini tragični slučaj samoubojstva (nažalost autor redaka je imao), dužnost nam je da svjesnost ovog problema širimo i da pomognemo onima koji nas trebaju.

Pomognimo kolegama da se protiv ovog problema bore kao muškarci, jer oni to zavrjeđuju.

Pustimo brk, pustimo bradu, donirajmo fondaciji i što je najbitnije od svega osobno pomognimo onima u problemima, pomognimo onima koji pate od depresije, a kako i svjedoče muškarci u priloženom video – razgovarajmo o tome.