OH, NE… OPET SMAK SVIJETA Zemlju će 23. travnja uništiti ‘planet smrti’

Ilustracija: Caltech/R. Hurt (IPAC)
U slučaju da ste ostali razočarani što svijet nije nestao u nekom od prethodnih proročanstva i u skladu s najavama raznoraznih proroka i teoretičara zavjera, imamo novi datum za vas – 23. travnja.

Dakle, imamo malo manje od tjedan dana. Tulumarite kao ludi. Ostavite se dijete, odajte se alkoholu, seksu, drogama, ne plaćajte računa, kradite slatkiše po trgovina… jer ovo je napokon “pravi” kraj.

Ili možda ipak nije.

Kao da mu nije bilo dovoljno najvaljivati smak svijeta za 23. rujna 2017. godine – pa kada se ništa nije dogodilo, mrtvo-hladno je svoje proročanstvo pomaknuo na listopad – isti lik, David Meade, u svojoj je Bibiliji otkrio novi datum.

Svi smo još uvijek ovdje i njegovo proročanstvo se nije ispunilo pa se Meade vratio na početak. I prorok je uskoro, prema pisanju britanskog Expressa, u svojoj BIbliji otkrio novi datum.

Meadeovo predviđanje ovaj put ima malo više nijansi nego što se čini na prvi pogled. Prema njegovim riječima, planet X (poznati i kaoNibiru) pojavljuje se 23. travnja. A zapravo je prošao pored Zemlje još u listopadu prošle godine.

Potom započinje biblijska Apokalipsa u kojoj će eruptirati gotovi svi vulkani na planetu, a zatim će usljediti potresi i nesnosne gužve u prometu.

Čak nije ni prvi s ti datumom

Meade zapravo nije prvi čovjek koji je predvidio da ćemo 23. travnja čuti trubu arkanđela Gabrijela.

Live Science izvještava da je ta čast pripadala propovjedniku Williamu Milleru, koji je uspio uvjeriti svoje sljedbenike da će svijet nestati 23. travnja 1843. godine. Očito je pogriješio pa je ponovno zakazao smak svijeta za listopad 1844. godine. I to je promašio, a u povijesti je njegovo proročanstvo ostalo upamćeno kao Veliko razočaranje.

NASA-ini znanstvenik Jim Green, koji je ismijao zadnje predviđanje, već godinama se bori protiv tih gluposti. Njegov video koji se bavi ludošću smaka svijeta 2012. godine, malo je stručan, ali također potpuno primijenjiv i na ovo “proročanstvo”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.