MR-G ‘Arashi-Tuchime’ G2000HA-1A homage je drevnim japanskim ratnicima

Završna obrada ovog sata jednaka je onoj koja se koristila pri izrada maćeva samuraja.

Na ovogodišnjem Baselworldu japanski je proizvođač satova Casio predstavio svoju posljednju seriju G-Shock satova inspiriranu drevnim samurajima.

Bezel odnosno korona MR-G “Arashi-Tuchime” G2000HA-1A sata izrađena je od titana posebnom japanskom tehnikom udaranja, a koja se koristila pri izradi tradicionalnih japanskih mačeva samuraja.

Tehnika je to koju je ručno odradio majstor Biho Asano, a koji je veće treća generacija majstora koji njeguju te drže izvornom tu drevnu tehniku završen obrade materijala udaranjem čekićem.

Upravo to je razlog što će ukupno biti izrađeno svega 350 primjeraka.

Odabrana boja ovog sata je blijedo ljubičasta boja bakra, a koja evocira sjećanje upravo na drevne japanske mačeve i oružja.

No, nije samo izgledom ovaj sat uspomena dnevnim samurajima. Sat je to koji bi olako preživio sve bitke koje su vodili japanski ratnici. U korist tome idu kristali safira, titansko kućište i narukvica koji su prošle posebni proces slojevitog otvrdnjavanja, što pak je rezultiralo time da je finalni proizvod, odnosno materijal i do nekoliko puta čvršći od samog titana kao takvog.

Ovaj je sat i dalje pomalo neobičan spoj starih majstorskih vještina, ratovanja te moderne tehnologije. Naime MR-G je moderni automatski sat, s Bluetooth povezivošću, G-Shock aplikacijama, integriranom G-Shock GPS Hybrid Wave Ceptor tehnologijom te je pokretan sunčevom energijom.

A mjerenje će se vremena automatski prilagođavati vremenskim zonama u kojima se nalazite.

Od ostalih specifikacija spomenimo otpornost na propuštanje vode do dubina od 200 metara, prikaz vremena u 39 gradova diljem svijeta, LED osvjetljenje, alarm, štoperica, odbrojavanje vremena, automatski kalendar i slično.

Ovo, kao što znamo, nije prvi G-Shock inspiriranim drevnim samurajima, bio je to MRGG1000B, crni upečatljivi sat po cijeni od 3 000 dolara. MR-G “Arashi-Tuchime” G2000HA-1A više je nego duplo skuplji, 7 400 dolara te dolazi u crvenoj i zlatnoj nijansi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.