NOĆNO ODIJELO Prava gospoda u krevet odijevaju pidžamu

Da, najbolji pokazatelj vašeg gentlemanskog duha, perjanica vašeg stila, najveći statusni simbol je upravo vaša pidžama.

Iako će mnogi pomisliti da je to prije svega skupi sat, elegantno odijelo, njegovana i održavana limuzina parkirana u garaži, pravi statusni simbol je preko dana uredno spremljen u ormariću uz krevet ili posložena ispod jastuka.

Pritom nije svaka pidžama jednaka. Postoje obične kratke pidžame koje su nerijetko kombinacija malo povećih bokserica i stare kratke majice no to je još daleko od onog pravog pokazatelja stila, prave tradicionalne pidžame. Gornji dio u obliku jaknice – košulje, te naravno donji dio – hlače. Kombinacija rađena do svile, flanela ili nježnog pamuka. Svi gumbi jednaki i savršeno upareni s materijalom pidžame, malo džepić blizu srca i crte niz nogavice koje simboliziraju samo eleganciju i pravog gospodina.

Tu je i određena procedura odlaska u krevet. Dok će većina muškaraca skinuti dnevnu odjeću sa sebe i što prije se uvaliti u krevet nerijetko u kratkoj majci i gaćama, pravi će gospodin odraditi pripremu jer i u krevetu on treba izgledati elegantno i sređeno i sukladno svom dnevnom stilu.Zašto je pidžama doista pravi pokazatelj gospodina u nama?

Naime, mnoga gospoda su gospoda zbog drugih. Dnevni outfit, kravatica, mašnica, odijelce, lula, naočale, frizurica, kompletna elegancija postoji samo zbog drugih, odnosno zbog prezentiranja sebe drugima.

Rijetki su oni koji imaju i drže integritet gospodina, koji se drže određenih standarda, koji se drže manira sukladnih svom stilu. Pidžama, odnosno vrlo često znana kao noćno odijelo najbolji je pokazatelj njegovog stila. Drugim riječima muškaraca koji u vlastitoj intimi njeguje stil, živi stil koje promovira doista može biti iskreni gospodin. U vlastitom krevetu osim svoje dame nema koga impresionirati, a dama ga ionako voli onakvim kakav je.

Ukratko, pravi gospodin nije hvalisavac, ne razbacuje se svojim materijalnim bogatstvom i ne oblači se zbog drugih. On je čovjek od stila, poštuje tradiciju, sređene, svjež. A pidžama je najbolji pokazatelj njegove iskrenosti u onome za što se predstavlja.

Osim toga, jednog kad uvedete pidžamu u noćni život mnoge dnevne rutine će se promijeniti. Od jednom ćete jutarnju kavu kuhati iz netom mljevenih zrnaca kave. Redovito ćete provjeravati ulje u vozilu. Ostaviti ćete steaku da odmori 5 minuta prije nego počnete s jelom.

>Dobrim stvarima u životu treba vremena, a kad pronađete vremena za pidžamu u životu pronaći ćete vremena i za sve te dobre stvari.