NINTENDO LABO Izradite sami kartonske igračke za Swich konzole

Nova dimenzija igranja Switch konzola.

2018. godina je godina u kojoj između ostalog očekujemo nekoliko dobrih filmova kao što su Sicario 2: Soldado ili povratak Crocodile Dundeeja, no ima nešto i za naše najmlađe, naše potomke kojima svakako želimo osigurati zabavno, sretno, ali i edukativno te kreativno djetinjstvo.

A da bi nam to pošlo od ruke pobrinuo se Nintendo.

Podsjetimo se malo kako se razvijala mala revolucija igranja ovom konzolom.

Prvi na tržištu se pojavio Nintendo DS sa svojom tehnologijom dodirnog ekrana, a u vremena kada se nitko od konkurencije nije ni približio toj tehnologiji. Slijedio je Wii koji je bio revolucionarni predstavnik nove tehnologije upravljanja igrica putem kontrole pokreta te potpunog i fizičkog angažmana samog igrača.

Naposljetku predstavili su Switch kao kombinaciju svih svojih uspješnica. Switch je zabava za cijelu obitelj, mobilan je i na posljetku baziran je kontroli i upravljanju igara samim pokretima.

Posljednja ideja koja nam dolazi iz Nintenda je Nintendo Labo. Labo nije neka nova konzola sama po sebi već je DIY kit za nadogradnju postojećih Switch kontrolera. Labo je dizajniran s ciljem da otvori jednu sasvim novu dimenziju u igranju ugara na Switch platformama. A to je postigao kreiranjem, odnosno dizajniranjem raznoraznih robota koje možete izraditi kod kuće.

Labo je proizveden od kartona i ne samo da će se vaši klinci aktivno uključiti u izgradnju budućeg robota već će im taj isti robot pružiti jedno sasvim novo, a opet kreativno i taktilno okruženje za igranje video igara.

Labo je zamišljen da koristi sve one senzore koje već imamo na Switch kontroleru, a korisniku nudi mogućnost kreiranja serije raznoraznih novih igračaka.

Iako se ne radi o nekoj tehnologiji, naime Labo ruksak je manje više ispunjen kartonskim shemama, gumica i koncima, rezultati doista mogu biti visokotehnološki uređaji, odnosno roboti, a za koje ćete opet potrošiti samo djelić cijene pravih robota, dodatak konzolama ili VR setova.

Primjerice jedan od njih je i spomenuti VR set koji se također nalazi u paketu Labo, a koji je u potpunosti funkcionalan i uzbudljiv kao i drugi VR setovi za koje jako dobro znamo da treba odvojiti popriličnu količinu novaca (Recimo VR set za Playstation 4 konzole).

Uglavnom, gospodo, ako set imali u planu svoje malce iznenaditi nekom od igraćih konzola svakako razmislite o nabavci Nintendo Switch konzole s kontrolerima te pričekajte negdje do svibnja kada će se na policama pronaći i Labo setovi za samostalnu izradu serije raznih igraćih robota.