NEPOTOPIVI BROD XSV 17 Thunder Child je opako plovilo koje je skoro pa nemoguće potopiti

Brod kojem je stremio i sami Titanic.

Svaki moreplovac će vam potvrditi da je prevrtanje broda jedna od najopasnijih situacija u kojima se možete naći negdje na morskoj pučini.

Upravo zbog toga su se Safehaven Marine odlučili na izgradnju XSV 17 Thunder Child broda kojeg je nemoguće prevrnuti. S pravom ga možemo nazvati nepotopivi brod.

Doduše moguće ga je prevrnuti, ali je osmišljen tako da se vrlo brzo vrati u uspravni položaj.

NEPOTOPIVI BROD XSV 17 Thunder Child

Gledanje Thunder Childa u akciji je prilično impresivno, jer bez obzira na to koliko je nagnuti (demonstracija prikazuje i preko 120 stupnjeva), ovaj nevjerojatno stabilan brod s niskim težištem uvijek će težiti da bude u uspravnom položaju, što pak je opet iznimno sigurno za svih 16 putnika koliko ih može prevoziti.

 

Spomenimo također da ovaj brod pokreću i dva velika turbo dizel motora Caterpillar C12.9 koji zajedno mogu proizvesti i do 2 000 konjskih snaga.

Bez obzira na svoju duljinu, a koja iznosi 18 metara, ovaj brod zahvaljujući spomenutoj snazi može poteći i do brzina od 100 kilometara na sat.

NEPOTOPIVI BROD XSV 17 Thunder Child

Brod je također predviđen i za plovidbe na duge staze te mu spremnici goriva kapaciteta 5 000 litara omogućavaju prelaženje udaljenosti i do 1 400 kilometara bez potrebe za punjenjem.

Uglavnom gospodo, ako tražite siguran brod za prekooceanske plovidbe ovo dijete groma, ovaj nepotopivi brod, bio bi više nego dovoljan.

No, moramo vas ipak razočarati. Safehaven Marine XSV 17 Thunder Child je dizajniran za vojne, pomorske, policijske i offshore patrole, a pošto je u mogućnosti razvijanja velikih brzina namijenjen je korištenju u međunarodnim akcijama spašavanja kao i za hitne slučajeve gdje je prioritet brza reakcija.

 

NEPOTOPIVI BROD XSV 17 Thunder Child

NEPOTOPIVI BROD XSV 17 Thunder Child

NEPOTOPIVI BROD XSV 17 Thunder Child