Jahta Migaloo, najluksuznija je podmornica ikad zamišljena da plovi oceanima i morima

Živite poput antagonista iz filmova o Jamesu Bondu.

Iako ne postoji baš previše Jeff Bezosa na svijetu, doduše postoji samo jedan, ali dalo bi se nabrojati na prste jedne ruke milijardere i milijunaše koji si mogu i žele priuštiti ovo plovilo koje kao da dolazi iz bliske budućnosti.

Srećom, s druge strane, svijet je prepun James Bond entuzijasta, avanturista i vizionara, a upravo to, uz spomenute hrpe novaca, vam treba da bi bili potpuni na jahti Migaloo.

Naravno ovo nije samo još jedna jahta ili luksuzni brodić sas vojih 100-njak metara poput Abramovićeve Lune, ovo je najluksuznija podmornica dosad.

Dječja je to fantazija koja dolazi iz austrijske tvrtke Motion Code: Blue koja pak se specijalizirala za luksuzni dizajn konceptualnih jahti, podmornica, ali i ostalih plovila.

Sama jahta Migaloo inspirirana je razaračem Zumwalt američke mornarice, stoga ne samo da su ekstremno luksuzne i prilagodljive, ako se to može tako opisati, one su i opaka plovila kojima bolje da se približavate ako kapetan to ne želi.

Svi dobro znamo, a ponajviše naši dragi turisti da je more ponekad varljivo i da u vrlo kratkom vremenu može postati prilično nemirno i klasičnom luftiću neprohodno. Migaloo će u tom trenutku zaroniti i svojim putnicima dalje pružati bezbrižnu i mirnu plovidbu podmorjem. Ono što pak tvrde u Motion Code: Blue pak je činjenica da Migaloo može ostati ispod površine more i do nekoliko tjedana.

Migaloo se može naručiti u četiri predizajnirane opcije. Mala M2 jahta dugačka je svega 72 metra, dok je najveća M7 dugačka punih 283 metara te time nosi titulu najveće jahte na svijetu, a koja može i zaroniti.