PLUTAJUĆI HOTEL Mega jahta od 108 metara imati će dva bazena i zeleni vrt

Kolege iz Genijalnog su neki dan pisali o jahti koja lebdi i koja je svojevrsna budućnost luksuznog splavarenja, no slijedi razočaranje, ako je nešto luksuzno i splavarenje onda je to Mega Yacht.

Mega Yacht, tvrtke Hareide Design Norway, ok, budimo konkretniji, koncept Mega Yachte spomenute tvrtke više je nalik plutajućem hotelu nego samoj jahti. Ovaj 108 metara dugačak koncept brod koji je javnosti predstavljen 4. srpnja ove godine u potpunosti je okrenut obnovljivim izvorima energije, a o tome najviše govori i preko 300 kvadratnih metara ugrađenih solarnih panela koji proizvode dovoljno energije da brod nesmetano plovi morima i oceanima do sudnjeg dana. Ukoliko pak je potrebno dati malo po gasu na raspolaganju su ugrađeni potisnici u kombinaciji sa dizel-električnim motorima. 

Yacht1

Na samu palubu je smješteno oko 20 metara bazena okruženom prekrasnim zelenim vrtom. Spomenimo i drugi bazen na pramcu broda, u obliku trokuta koji ujedno predstavlja harmoniju broda i vode, pardon mora. Tako barem kažu dizajneri.

Yacht3

Podignuta soba za objedovanje, odnosno blagovaona  je okružena staklenim površinama tako da u svakom trenutku pogled puca prema prekrasnim morskim krajobrazima u kojima se zateknemo.

Kako je ovaj brod namijenjen samo najbogatijem sloju naše populacije, a iz očitih razloga, dizajneri su isti opremili i malim heliodromom te helikopterom koji je zamišljen, baš kao, nekad klima ili centralno zaključavanje u autima, dodatna oprema. Dakle, dodatna oprema – helikopter. 

Yacht5

Ovaj brod još ne postoji, radi se o konceptu. Dizajneri u HDN trenutno istražuju da li uopće postoji dovoljno interesa da se ovakav brod izgradi. Ono što s velikom sigurnošću možemo reći je da isti neće graditi, ukoliko do toga dođe, neko od domaćih nam brodogradilišta. Nažalost.

Yacht4  Yacht6 Yacht7 Yacht8 Yacht9