NAJBRŽI AUTO U SVEMIRU Belgijska policija tvrdi da Opel Astra može ići 696 km/h

Ni najbrži bolid Formule 1 nije ni blizu ove brzine, a da stvarno kojim slučajem može toliko potegnuti, ovu bi Astru centimetri dijelili od rekorda za najbrže vozilo s klipnim motorom.

Jedan se belgijski vozač morao jako iznenaditi kada mu je na kućnu adresu stiglo pismo od policije u kojem mu predočavaju dokaze da je u svojoj Opel Astri Quiévrainom, malim belgijskim gradom na francuskoj granici, vozio 696 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.

Policija za sve ima stvarno čvrste dokaze, pa tako imaju i snimku na kojoj brzinu tek neznatno smanjuje na 654,24 km/h.

Jasno je da je riječ o računalnoj pogrešci, a očito pretjerivanje s brzinskim mogućnostima jedne Astre posljedica su greške u označavanju decimalnih mjesta.

Lokalni mediji pišu da je nakon dvostruke provjere neimenovani vozač zatražio objašnjenje od belgijskog ministarstva prometa.

Dobra je vijest bila da je zapravo vozio oko 60 km/h, a loša je da je to još uvijek iznad ograničenja brzine.

Ako ništa drugo, ova je greška u brojevima podigla i posjetu njegovoj Facebook stranicu, gdje je ova objava u kratko vrijeme dobila više od 3.000 lajkova.

Gepostet von Perles rares de Belgique am Mittwoch, 2. Mai 2018

“Kakva je svrha imati Lambourghini kada u Astri možete ići na 696 km/h”, piše jedan od komentatora.

Prema Svjetskoj automobilskoj agenciji, trenutni svjetski brzinski rekord na kopnu drži ThrustSSC, automobil kojeg pokreće mlazni motor s dvostrukim trubo agregatima, koji je još u listopadu 1997. godine više od jedne milje vozio brzinom od 1227.985 km/h, čime je postao prvi automobil koji je probio zvučni zid kor brzine od 1,016 Macha.

Vijesti o prometnoj kazni izazivala je puno veselja u susjednoj Francuskoj, gdje je vlada predsjednika Emmanuela Macrona upravo smanjila ograničenje brzine na lokalnim dvosmjernim cestama s 90 na 80 km/h.

Ankete pokazuju da je to jedan od poteza koje mu birači najmanje odobravaju od kad je preuzeo dužnost, a udruge vozača žale se da su to “još samo jedne škare za strizanje ovaca”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.