GENTLEMAN U VEZI Deset stvari koje muškarac nikada neće činiti

Biti gentleman mnogima nije lako. Jer neke stvari i neki aspekti ponašanja duboko su urezani u muški mozak i nakon izvjesnog vremena to mu postaje normalni stil života. Bez obzira da li se to odnosi na stalno provjeravanje partnerice i iskazivanje nepovjerenja i nepoštivanja ili onog najgoreg fizičkog i emocionalnog zlostavljanja.

Gentleman nikad neće omalovažavati izgled dame

Bez obzira radi li se o višku kilograma, kosi ili šminki šravi gospodin poštuje svoju partnericu kakva jest. Svojevrsna kritika fizičkog izgleda eventualno se može uputiti ukoliko je zdravlje bolje nam polovice ugroženo. Ali i to je prilično riskantan potez. Ukoliko muškarac stalno gunžda oko nećeg, onda se to može pročitati kao potreba za kontrolom i oblikovanjem partnerice prema svom ukusu. Gospođe put pod noge ako naletite na takvoga.

Gentleman nikad neće ugroziti vašu privatnost

Kažu da u zdravoj vezi nema potrebe za skrivanjem ičegameđu partnerima. Ipak se ne bi složili s tom tezom jer svatko od nas, bez obzira na stanje veze ima potrebu imati svoj mali kutak privatnosti koji je namijenjen samo za njega, odnosno nju. Stoga gentleman će poštivati taj vaš mali kutak u bilo kom trenutku.

Gentleman nikad neće obeshrabriti partnericu

Dakle, pouzdan i od povjerenja partner će vas podržati u vašim planovima, željama. Nikada vas neće obeshrabriti ili vrijeđati. Ali imajte na umu da će vas još bolji partner upozoriti i savjetovati ukoliko su vaši planovi možda malo iskrivljeni ili bi vam mogli naštetiti.

Gentleman će prepoznati vaše vrijednosti bez potrebe za dokazivanjem

Ukoliko imate potrebe dokazivanja same sebe vašem partneru, vrijeme je da razmislite o promjeni partnera. Pravi će gentleman znati, prihvatiti, cijeniti i uvijek poštivati sve vaše vrijednosti bez potrebe da mu ih morate dokazivati.

Kod gentleman nećete morati tražiti mjesto u vašoj vezi

Iako će svaki gospodin voditi određeni društveni i poslovni život u kojem vi niste u prvom planu, on će vam dat do znanja i ponavljati gdje je vaše mjesto u vašoj vezi. A ono je pri samom vrhu ako ne i na prvom (obično djeca ulete na to prvo mjesto). Stoga kod pravog gentlemana nikada se nećete propitkivati gdje ste u njegovom životu ili dovoditi u situaciju da čekate da dobivate toliko potrebnu njegovu pažnju.

Kod gentlemana se nikada nećete osjećati sami u vezi

Veze se baziraju na međusobnom partnerskom odnosu dvoje uključenih osoba. Iako vam dobra i sretna veza ne garantira da ćete doživljavati i depresivne te nemotivirane trenutka, pravi će gentleman sve te trenutke podijeliti sa vama, ili će vam jednostavni dati do znanja da daje sve od sebe kako bi vi bili sretni i zadovoljni. Rijetki su oni koji će u tome i uspjeti, ali ono što je najbitnije je da se u tome trude.

Gentleman vas nikad neće prevariti

Iako je monogamija nešto što se sve više spominje kao nešto neprirodno te nešto što nije prirodno u našem mentalnom sklopu, ona je u biti izbor dvoje partnera u vezi. Dvoje ljudi u vezi, fizičkoj vezi upravo je zbog njihovog međusobnog dogovora. A gentleman nikada neće prekršiti ili izigrati dogovor s osobom koju voli.

Nepoštivanje nije u rječniku pravog gentlemana

U biti gentleman nikad neće iskazivati nepoštivanje prema bilo kome, odnosno njegov mozak ne funkcionira na način da nekoga oneraspoloži, ili uvrijedi bez obzira na inteligenciju ili položaj u društvu ili u poslu. Čovjek od kvaliteta, odnosno gentleman se ne boji nejednakosti, već ih poštuje.

Gentleman neće izbjegavati važne razgovore

Gentleman će uvijek pokušati razgovor riješiti bilo koji konflikt ili problem bez obzira radilo se o obitelji, vezi ili poslu. No dobar gentleman zna prepoznati granicu kada je pametnije izbjegnuti određenu konfrontaciju koja bi mogla znatno pokvariti određenu situaciju, a kada je potrebno uključiti se u razgovor i rješavanje problema.

Gentleman vas nikada neće zlostavljati

Mislim da nije potrebno dodatno objašnjavati. Gentleman nikad, ali NIKAD pod nikakvim izgovorom neće zlostavljati partnericu. Ili bilo koga drugoga. Nema veze radi li se o fizičkom, psihičkom ili emocionalnom zlostavljanju. Taj model interakcije kod gentlemana ne postoji.

Želite li i vi postati gentleman, biti bolji muškarac? Krenite sa ovih deset činjenica i svojevrsnih zakona pravog gentleman i muškarca s pravim vrijednostima.