I muškarci i žene se slažu – idealna veličina poprsja je C

veličina poprsja
Slažemo se.

Prema međunarodnom istraživanju koje je poduzela tvrtka za medicinsku konzultaciju Zava, Amerikanci i Europljani – i muškarci i žene – vjeruju da je C košarica idealna veličina poprsja. Općenito, muškarci i žene vole veće veličine košarica, C, D i DD.

Preko šest od deset žena (60,4%) reklo je da njihova idealna veličina poprsja odgovara C košarici, kod muškaraca je taj omjer otprilike svaki drugi (53,6%). Sve u svemu, ova košarica srednje veličine popularna je kod muškaraca i žena, i u Europi i SAD-u. Veličinu poprsja koja odgovara košarici D preferira 35,3% muškaraca i 30,5% žena.

Poljska i Mađarska se razlikuju od ostalih europskih zemalja, za njih idealna veličina poprsja odgovara veličini B košarice. Istraživanje je otkrilo da je britanski, belgijski i francuski ideal usklađen s prosječnom veličinom poprsja u tim državama.

Za ostale zemlje, točnije Austriju, Njemačku, Mađarsku, Italiju, Nizozemsku, Portugal, Španjolsku i SAD, stvarnost je neznatno manja od očekivanja. U većini slučajeva, ispitanici preferiraju C košaricu, a prosječna veličina je B. Poljska i Rumunjska iznimke su po tome što je njihov ideal manje poprsje od onog koje je prosječno u tim državama.

Ova usporedba između preferiranih veličina i stvarnosti pokazala je da je većina žena zadovoljna veličinom poprsja. U Europi, više od osam od deset žena (84,8%) s košaricom C kažu da su zadovoljne onim što imaju. Stopa zadovoljstva žena s B košaricom iznosi 72%, što je opet sasvim dobar postotak.

Istraživanje je napravljeno 2016. godine putem stranice zavamed.com. U istraživanje je uključeno ukupno 1.000 Amerikanaca i 1.000 Europljana – 940 žena i 1.060 muškaraca – pitani su se koja je veličina poprsja za njih idealna.

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.