MODERAN MUŠKARAC Dnevni vodič za iskrenog i pravog džentlmena

Moderni protokoli danas uvelike diktiraju što je i koje su to osnovne obveze, norme ponašanja gospodina, džentlmena.

Nešto što se nekad smatralo kavalirstvom danas vrlo često dobiva potpunu krivu interpretaciju. Što i tko je danas moderan muškarac, gospodin, džentlmen, kavalir?

No, neke osnovne polazne točke odakle sve to kreće ostale su nepromijenjene, a kako stvari stoje nikad se previše mijenjati ni neće, bit će samo nijanse. Krenimo redom.

Oblačite se iskreno

Moda se mijenja često, trendovi se mijenjaju na mjesečnoj bazi, fadovi na tjednoj. No, stil je dugotrajan. Stil se ne mijenja, on se nadograđuje. Stil se prenosi iz koljena na koljeno. Stil je antiteza trenda, a sve češće i današnje mode.

Oblačite se kako se osjećate. Odjeća neka vam bude samo jedna komponenta komplementarna vašem stilu. Osjećajte se ugodno, moderno, sređeno i samozadovoljno u svom stilu. Ne trzajte na modu i trendove.

Pripitomite se, ponajviše u kuhinji

Poznati stereotip ženi je mjesto u kuhinji danas srećom nimalo ne drži vodu.

Doista bi nam bilo čudno i prije svega neprihvatljivo, gospodo, da se ne snalazite u kuhinji. Ako niste u stanju pripremiti pristojan, fini, kompleksniji obrok onda je vrijeme da propitate vaše navodne gospodske manire.

Opet, držite ta vrata

Pridržite, otvorite, olakšajte otvaranje, skoknite u pomoć svima. Ne samo vašoj boljoj polovici, pridržite vrata svima. Sve ostalo, gospodinu je, neprihvatljivo.

Iskreno i otvoreno

U razgovoru i dogovoru s vama nema straha da dođe do nekakvih zabuna jer ste uvijek na čisto s vašim željama, namjerama, idejama. Nema zakulisnih igara i osoba ste od povjerenja. Direktni u komunikaciji, bez dlake na jeziku, ali prije svega pristojni i ugodni.

Ne ostavljate previše potrebe za dodatnim, nepotrebnim pitanjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.