LG ROLLABLE OLED TV Televizor od 85 inča kojem ćete mijenjati dimenzije i moći ga zarolati

Televizor na rolanje, a kako ćemo ga nazvati onako uz gušta, LG je predstavio još 2016. godine. Ondašnji je TV bio dijagonale svega 18 inča. No, na ovogodišnjem CES-u taj mali TV prerastao je u pravog stasitog mladića od 65 inča.

Ovaj LG Rollable OLED televizor za prikaz slike koristi 4K OLED ultra-high definition zaslon koji se doslovno može pomicati, rolati baš kao i projekcijsko platno.

Načelno radi se o dugačkoj i relativno tankoj kutiji i nešto je sasvim drugačije nego smo navikli vidjeti kad su u pitanju TV uređaji.

Zaslon koji izlazi iz te kutije ima tri moguća položaja. U prvom položaju zaustavlja se na četvrtini zaslona tako da služi kao info trakica koja je savršena za prikaz vijesti, vremenske prognoze, stanje kriptovaluta i dionica, ali i kao info kutak koji vam može prikazivati stanje raznih pametnih uređaja diljem kuće, Recimo spojite svoje pametne gaće na TV i imate uvid u trenutno psihofizičko stanje.

Drugi je položaj u omjeru slike 21:9, dakle već pogađate radi se o cinemascope formatu za gledanje filmova, dok je zadnji položaj standardni 16:9 položaj.

Iako su neki na ovogodišnjem CES-u kao glavni nedostatak naveli nepostojanje zvučnika, jer još uvijek nismo u mogućnosti, kao razvijena i tehnološki svjesna ljudska vrsta kreirati i uspješno implementirati kvalitetne zvučnike za ovakav tip televizora. No, mi to ipak nećemo smatrati nedostatkom jer svaki ozbiljniji filmofil ili vlasnik kvalitetnog TV uređaja ima i u najamnu ruku 5.1 sustav kućnog kina.

Što se tiče kvalitete slike i kvalitetne reprodukcije boja ovaj OLED televizor, iako se može zamotati, osigurava upravo sve ono što i svi njegovi fiksni OLED kolege.

Po nama je jedini nedostatak to što se u LG-u još nisu odlučili na serijsku proizvodnju ovakvih televizora i vremena kad će isti biti dostupni javnosti još uvijek su nepoznanica.

Nadamo se samo da nećemo predugo čekati.