Najluđi pivopijski zakoni sa svih strana svijeta

Kada možete vidjeti pijanog Škota u vlasništvu krave? Odgovor: Nikad! To je protuzakonito.

To nije jedino bizarno zakonsko ograničenje za ispijanje piva na svijetu. Evo još nekoliko najčudnijih zakona vezanih uz omiljeni napitak od hmelja.

Nigerija
U Nigeriji je zabranjen uvoz piva, kao i njegova proizvodnja. Ali ako ga negdje ipak nađete ili kupite, možete ga slobodno popiti, ali samo ako ste stariji od 18 godina.

Nebraska
U ovoj američkoj državi važi nekoliko neobjašnjivih zakona vezanih za pivo, između ostalog i taj da je nelegalno prodavati pivo na privatnom posjedu, ako pritom ne pripremate lonac variva.

Zakonodavac nije precizirao mora li to biti svježa priprema ili smijete samo podgrijati ručak od prethodnog dana.

Aljaska i Ohio
Na Aljasci je zabranjeno davati pivo losu, vjerojatno zato što ne podnose alkohol. Međutim, u Ohiju je sasvim u redu podijeliti pivo s ribom, pod uvjetom da je ne napijete.

Iowa
Planirate li sa suprugom u krevetu popiti pivo kako biste se opustili, vodite računa da ne popijete više od tri gutljaja, jer vam u suprotnom prijeti novčana kazna.

Rusija
Do prije nekoliko godina, pivo se nije smatralo alkoholnim pićem u Rusiji, budući da je postotak alkohola u piću bio manji od 10 posto. Bilo je prehrambeni proizvod i moglo se prodavati u svako doba dana i piti u javnosti. Iako su posljednjih godina zakoni stroži, zabrana konzumiranja i prodaje alkohola osobama mlađim od 18 godina i dalje se vrlo rastezljivo tumači.

Škotska
U Škotskoj se svi zakoni vezani za alkohol shvaćaju vrlo ozbiljno, uključujući i onaj da pijana osoba ne može biti u vlasništvu krave.

Kanada
U regiji Saskatchewan u Kanadi zabranjeno je piti vodu uz kriglu piva, ali to ne važi za druge dijelove države.

Teksas
Svojevremeno je u Teksasu bilo protuzakonito imati enciklopediju Britannica jer se u njoj mogao naći recept za proizvodnju piva kod kuće.

Australija
U Zapadnoj Australiji na snazi je krajnje bizarni zakon: zabranjeno je na slamku piti iz limenke piva koja je smještena između ženskih grudi. Kazna za one koji se ogluše o pravilo je 1.000 australskih dolara.

via Svejed.com