ODLIČAN nuSynergetic Orchestra najavio novi koncert i objavio novi video

Uz najavu koncerta nuArs Session No.1., nuSynergetic Orchestra objavio novi video za pjesmu „My Instabilities“

Video uradak za pjesmu “My Instabilities” drugi je video nuSynergetic Orchestra koji se u lipnju 2015. godine predstavio javnosti prvim “silent” koncertom na ovim prostorima. Novi video je ujedno i najava dugo očekivanog novog nuArs Session No.1., koji će se držati 2. i 3. studenog 2016. godine u varaždinskoj sinagogi.

Nakon uspješnog prvog koncerta pod nazivom nuArs Session No.0. gdje je gostovao poznati hrvatski gitarist Elvis Stanić, nuSynergetic Orchestra predstavlja novi video nastao pod okriljem novooformljene udruge nuSynergetic, koja ima za cilj promovirati i unaprjeđivati kulturu općenito, kao i nove glazbene izričaje, upotpunjene srodnim disciplinama koje su prirodno vezane uz kreativne industrije.

a_njp5182

Video za pjesmu “My Instabilities” snimljen je tijekom lipnja 2016. godine na takozvanom nuArs Mini Session-u, događaju za javnost zatvorenog tipa, kojim je objedinjeno jednogodišnje djelovanje okupljenih članova i volontera Udruge, a koji su kroz nekoliko mjeseci imali priliku zajednički raditi na razvoju vlastitih vještina i znanja u području video i audio produkcije, fotografije, grafičkog dizajna, marketinga i ostalih interesnih područja, sa zajedničkim naglaskom stvaranja temelja za nove projekte koji će se u budućnosti dešavati pod okriljem udruge.

_njp8641_1280

Video “My Instabilities”

Riječ je o autorskom uratku za kojeg glazbu potpisuje varaždinski gitarist i član stalne postave orkestra Rene Coner, dok je tekst napisala Martina Friščić, koja ujedno i pjeva ovu pjesmu.

Aranžman za pjesmu je djelo skupine glazbenika: Tomislav Košić, Marko Prepelić, Marin Kereša, Rene Coner i Martina Friščić, dok produkciju potpisuje Marin Kereša i nuArs Production.

Produkciju videa napravili su Damir Chytil i Marin Kereša.

_njp8676_1280

nuArs Session No.1. se održava 2. i 3.11.2016.

nuArs Session No.1. novi je audio-vizualni događaj nuSynergetic inicijative koji će se održati u dva termina, 2. i 3.11.2016., u varaždinskoj sinagogi. nuSynergetic Orchestra je kolektiv glazbenika koji uvažava glazbenu tradiciju povezujući je s elektronikom, eksperimentalnošću i konceptualnom inovativnošću. U sastavu od 25 glazbenika po prvi puta će u javnosti izvesti novi autorski materijal, kao i opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi. Koncept sessiona je “silent” koncert – svaki posjetitelj dobit će svoje slušalice za praćenje koncerta.

nuArs Session je oblik djelovanja nuSynergetic inicijative, zamišljen kao impuls, poziv na promišljanje i „trenutak“ zajedničkog djelovanja glazbenika, fotografa, arhitekata, tehničara i svih zainteresiranih koji shvaćaju vrijednost međusobnog nadopunjavanja i suradnje u lokalnom kontekstu. Sinergijom raznih oblika umjetnosti i vezanih disciplina na unikatan se način pokušava oživjeti napuštene prostore grada Varaždina te ukazati na mogućnosti i potrebu boljeg iskorištavanja takvih prostora.

_dsf2971_1280

Eksperimentalne izvedbe u obliku sessiona produkt su višemjesečnog rada članova različitih timova koji tijekom samoga procesa uče, razvijaju se i rastu u svojim sposobnostima, ali i kao osobe. Iako većina vidi samo gotov proizvod, zakulisne igre ovdje su podjednako bitne kao i one s pozornice.

Projekt djelomično financira Grad Varaždin, a novcem od prodaje ulaznica pokrivaju se preostali troškovi. Svi sudionici su volonteri, a i najveći sponzori ovog projekta.

Ulaznice za događaj su dostupne na entrio.hr,  kao i na entrio.hr prodajnim mjestima u Varaždinu. (press)

_dsf2977_1280

_dsf3076_1280