“Hvala, sestro!” – održana večer zahvalnosti medicinskim sestrama

Izvor slike: Marko Lopac

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol održano je svečano događanje pod nazivom “Hvala sestro!”. Svečanu večer zahvalnosti medicinskim sestrama i tehničarima, a koja se održala drugu godinu za redom, priredila je agencija Kreativna poslovna rješenja u suradnji s Hrvatskom komorom medicinskih sestara.

Proteklih nekoliko godina pokazali su izuzetnu hrabrost i predanost svojem pozivu te su time doživjeli posebnu pohvalu javnosti. Povećala se njihova prepoznatljivost i važnost njihove uloge u društvu. Bez medicinskih sestara i tehničara nema kvalitetne zdravstvene skrbi.

Pod simboličnim nazivom “Hvala sestro!” okupio se velik broj medicinskih sestara i tehničara iz više bolničkih ustanova iz Hrvatske, a večer je započela uvodnim govorom posebne zamjenice ministra zdravstva primarijus Vere Katalinić-Janković, dr. med., koja se sestrama obratila riječima zahvale za njihovu profesionalnost i sve ono što čine u zdravstvenom sustavu.

„Tijekom svoje profesionalne karijere u zdravstvu vrlo sam rano shvatila koliko je važno imati dobrog suradnika, dobru sestru i nikada mi nije bilo teško priznati da od dobre sestre mogu puno toga naučiti. U našem sustavu ima više od 38000 sestara, raspoređenih po različitim dijelovima i sada kad je jedna od reformskih tema upravljanje ljudskim resursima, sigurno će se puno mjera odnositi na položaj sestre“, rekla je primarijus Katalinić-Janković te nadodala kako je posao sestre posebno prepoznat za vrijeme COVID pandemije.

„Mi često nismo svjesni koliko je u središtu vašeg posla pacijent, čak možda puno više nego što je to kod liječnika. Vi ste ti koji prepoznate, koji znate uputiti, reći prvu lijepu riječ, riječ utjehe, nade kada pacijenti uđu u zdravstveni sustav, ali isto tako i dati savjet kasnije kada iz njega izlaze. Zahvaljujem vam i nadam se da će se uz sve ono što će Ministarstvo kao administracija poduzeti, od koeficijenata ili kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti, gdje će se uložiti sredstva u edukaciju sestara, nadam se da ćemo zajedničkim snagama postići puno. A geslo današnje akcije mogu samo ponoviti „Hvala, sestro!“ i reći vam hvala“, zaključila je na kraju.

Nakon zamjenice ministra, uzvanicima se u ime Hrvatske komore medicinskih sestara obratila i sestra Danijela Miše, predsjednica Nadzornog odbora Komore medicinskih sestara.

„Znam koliko sestre vrijede. Bez obzira na pandemiju COVID 19, sestre to čine svaki dan, brinući za svakog pacijenta najbolje što mogu, a to nije malo“, rekla je sestra Danijela te zahvalila kolegicama i kolegama na svemu što rade za svoje pacijente, 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini.

Nakon uvodnih govora, prisutni su pogledali film „Elvis“, priču o životu i glazbi legendarnog kralja rock and rolla Elvisa Presleyja te su nakon filma uz piće zahvale i poklone uživali u ugodnom druženju.

„Odlična ideja da se netko sjetio ovakvog događanja. Dojmovi su pozitivni, film je bio dobar i poklon paketi su nas ugodno iznenadili“, rekla nam je na događanju Gorana iz KB Sveti Duh.

„Bilo je iznenadujuće jako lijepo i ugodno. Film je bio odličan, obuhvatio je sve emocije”, složila se Daniela iz KB Sveti Duh.

Uz organizatora agenciju Kreativna poslovna rješenja, događanje su podržali i brojni sponzori: Germania, Avene, Aderma, KYNSI, PharmaS, Belupo, Gaia Naturelle, Planet of Plants, Urbane ideje, WEB2PRINT, Sexy plexy, Terme Tuhelj, Dietpharm, KPR, STADA, Jamnica, Agram specijalna bolnica, IEP, Unilever te medijski pokrovitelji: CentarZdravlja.hr, Gentleman.hr te su javno podržale i druge brojne osobe s hrvatske estrade i iz svijeta sporta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.