Imate mesa, društva, pive i volje na pretek, ali zaboravili ste na roštilj? Evo nekih rješenja

Skupila se ekipa kod vas u dvorištu, nabavilo se mesine, povrća (vjerojatno nešto krumpira i luka, sasvim dovoljno) i još malo mesine, nešto rebarca, kobasica, pa opet mesine i za kraj kao zdraviji dodatak jelu kruh (onaj polubijeli koji super upija) kojeg natopite maslinovim uljem i zapržite na ostacima mesa i masnoća od roštilja (ovo potonje u kombinaciji s onim povrćem služi kao svojevrsna salata). It’s grilling time, gospodo.

Sad ćemo izaći malo van kuloara realnosti ili skoknuti u budućnost te zamisliti da je bilo koja narudžba na Amazoni ili eBayu udaljena svega pola sata. Taman da pac odradi ono osnovno vašem mesu.

Kakav roštilj možete danas odabrati?

Ne mislimo samo pritom na onaj ugljeni, plinski, električni već možda malo u smjeru obnovljivih izvora energije, u smjeru zelenog, biorazgradivog, izdržljivog. Krenimo redom.

SolSource Sport – u potpunost roštilj namijenjen roštiljanju pomoću energije sunca

Zaboravite na ugljen, drva i bilo kakvu potpalu. Isto tako zaboravite kasnije na pepeo, ostatke vatre i strah od izazivanja požara. Dokle ima sunca da vidite sijenu ovog roštilja SolSource Sport će biti spreman vašu mesinu peći na skoro 400°C u svega par minuta, što pak je ekvivalent klasičnom roštilju od 1000 Wata.

CasusGrill – prvi biorazgradivi roštilj

100% prirodan, biorazgradiv i spreman za termičku obradu hrane u svega 5 minuta. Rešetka roštilja izrađena je od bambusa, koji pak ne gori, ostatak roštilja pak je izrađen od kartona koji nosi FSC certifikat dok je grijača ploča napravljena od lava kamena. Briketi za potpalu su ni manje ni više već ugljenizirani komadi bambusa. Jednog kad zapalite CasusGrill (doslovno), ovaj će roštilj proizvoditi temperaturu za pečenje punih sat vremena.

C4 – roštilj čija je funkcija opravdana imenom

Očekivano, ovo spremište za municiju dolazi iz Teksasa. Izrađen od izdržljivog čelika, dok je ručka izrađena od nehrđajućeg čelika. Mobilan, izdržljiv. Površina rešetke je 30×18 centimetara. Poklopac je idealno posložen i izoliran tako da nema prosipanja prilikom transporta. C4 dolazi u crnoj i maslinasto zelenoj boji.

Bison – skoro pa džepni roštilj

Za razliku od prethodne kutije za municiju Bison je sve ono suprotno, lagan, modularan te idealan za roštiljanje na otvorenoj vatri. Visina je podesiva a rešetka za pečenje ima Teflonski završni sloj kako se hrana ne bi lijepila prilikom pripreme. Težine je svega pola kilograma te spremljen stane u manje više bilo koji ruksak ili torbu.

Zivs – roštilj, pećnica i pušnica u jednom

 

Oni koji pak bi senzaciju roštiljanja digli na novi nivo, a pritom i dalje žele lutati šumama i gorama onda je Zivs idealan odabir. Naime uz samo roštiljanje ovaj mladić nudi mobilnu pećnicu, ali i pušnicu hrane – koja služi za dimljenje mesa, ako niste znali. Jednostavan je za transport, još jednostavni za postavljanje, a na radnu temperaturu za pripremu hranu dolazi za svega 3 minute. Kao izvor topline pak se može koristiti otvorena vatra, plinski štednjak ili klasični bbg grill.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.