Biti gentleman znači biti i iskren prijatelj

Prijateljstvo je najbolji dio života. Nakon što smo to rekli, važno je dodati i da su neki prijatelji dragocjeniji od drugih.

Pravi prijatelji i lažni prijatelji su uvijek oko nas. Kako utvrditi razliku? Ponekad se to ne može razaznati, no oni se zbilja razlikuju. Pravi su prijatelji oni kojima se možete obratiti za bilo što. Znate da će uvijek biti uz vas. Iskoristite ovaj kratki vodič kako bi se lakše snašli u ovoj dilemi.

Podržavaju vas u svemu

Pravi prijatelji će vas uvijek ohrabrivati da se potrudite oko toga što ste zamislili. Nije važno radi li se o tečaju latinoameričkog plesa ili potpunog zaokreta u karijeri. Pravi prijatelj će biti uz vas u svakom novom koraku koji napravite.

Vole vašu bedastu osobnost

Svi smo nekad blentavi i nespretni u svakodnevnim stvarima koje radimo. Pravom prijatelju je to u redu i dapače, nekad će poblesaviti s vama.

Oprostit će vam

Nekada zbilja sve ode krivo. S lažnim prijateljima će vas te pogreške koštati prijateljstva, dok oni pravi vide da se radi o pogrešci koja se može popraviti i ide se dalje. Oprostit će vam tu grešku i neće misliti previše o tome. Klasična sprdnja i podbadanje na tu temu vjerojatno neće izostati.

Uvijek vjerni

Nije bitno s čime se suočavate u datom trenutku ili jeste li u krivu, oni će biti tu uz vas. Borit će se vama i s vjetrenjačama koje nas prate u životu. Pravi prijatelji se tako ponašaju.

Daju vam prostor za istraživanje

Tjekom našeg razvoja, otkrivamo nove interese koji se na prvi pogled čine kao da nisu baš za nas. Lažni prijatelji će se razbježati ili će vas odgovarati od toga te inzistirati na statusu quo. Pravi će vas hrabriti i na tom putu.

Znaju za vaše mušice

Svi smo ponekad živčani ujutro, nezgodni ponekad kad popijemo previše, zanovijetamo radi nekih ne bitnih stvari i sl. O tim stvarima možda nitko drugi ne zna ništa, rijetko vas tko poznaje tako kao oni i kad primjećuju te detalje – to je dobar znak. Oni to razumiju i ne mare previše.

Nikada vas ne gube iz vida

Lažni prijatelji se jave kad im je nešto potrebno ili kad im je dosadno ili zato jer im je propao neki drugi dogovor. Pravi prijatelji se jave često, pitaju što ima i kako ste. Njih uvijek zanima što vam se događa u životu. Ne zanima ih trač s vašeg posla ili možda drama koja se dogodila u vezi, nego kako ste vi s tim – to je ono bitno što će pitati.

Čuvaju vaše tajne

Ako ima netko kome možete vjerovati o mračnim tajnama koje eventualno imate – to su oni. Lažni prijatelji neće mariti previše za vaše tajne, ako im se čini kao zgodna priča ispričat će je. Pravom prijatelju je važno vaše povjerenje i on neće ništa reči nikome.

Ne morate se uređivati za njih

Ako morate obući finu odjeću, srediti frizuru ili staviti parfem samo da bi se družili, onda se ne družite s pravim prijateljem jer njemu to uopće nije bitno. Isto je jeste li u pidžami ili u trenirci ili u donjem rublju. Najgore što ćete od njih dobiti je šala na vaš račun, šala koja će i vama biti smiješna. Pravi prijatelj se (između ostalog), mjeri po tome koliko grozno možete izgledati, a da to ne utječe na njegovo ponašanje.

Stvorit će vremena za vas

Nije bitno imaju li samo sat vremena od posla do treninga ili odlaska na put, oni će pronaći ili stvoriti vrijeme za vas. Nije bitno koliko minuta već da ste skupa i družite se.

S njima uvijek imate rame za plakanje

Ovdje se možda najbolje vidi razlika između lažnih i pravih, iskrenih prijatelja. Nije teško biti dobar s nekim kad sve ide kao podmazano, izazov je biti tu kad je teško, kad se nema novaca, kad su slomljena srca u pitanju, kad tonu sve lađe. Pravi prijatelji će vas saslušati, dodavati vam maramice da ispušete nos, skuhati vam juhu koju volite, donijeti sladoled, odvesti vas van među ljude da se rasteretite, plakati s vama.

Ukoliko se pitate tko je tko u vašem životu, nadamo se da vam je ovaj popis pomogao u donošenju odluke.