Gospodo, završimo s ovih nekoliko situacija i navika, a prije ulaska u četrdesete

Autoru se šuljaju polako četrdesete. A prije jutarnje kave bacio sam sljedeće rezolucije na papri, koje bi baš mogao provesti do kolovoza kada ponosno ulazim u četrdesete, iako se osjećam kad u dvadesetima.

Dakle, imam još malo manje od 2 mjeseca da do kraja proživim ove relativno turbulentne tridesete. Proživio sam ih onako kako sam ih i proživio. Bilo je uspona, bilo je padova, bilo je smijanja, bilo je plakanja, bilo je svega, što pak je sasvim normalno u životu.

Uglavnom, ulaskom u četrdesete, gospodo, riješimo se sljedećih navika:

Prestanak ishrane u fast-food restoranima ili kioscima

Srećom po mene, ali moji rijetki posjeti recimo McDonald’su vrlo često budu popraćeni trboboljom i kasnijim boravljenjem na wc-u. To je vrlo vjerojatno moja reakcija na raznorazne dodatke koji se nalaze u tim generičkim i brzim hranama. Kad pomislim da za istu cijenu doma mogu složiti potpuno zdravi i znatno ukusniji obrok, odbacivanje fast fooda mi neće biti problem. Naravno pokoje čašćenje bosanskim ćevapom s kioska u Sarajevu nije isključeno.

Oni koji puše, prestanite s pušenjem, bilo čega

Duhan, trava, e-cigareta, spice ili bilo što, a što se uvlači dimom, prestajem. Doduše u tridesete sam svakako ušao s cigaretom koju već eto skoro desetak godina na mogu ni vidjeti, a pušenjem dobivam svojevrsno trovanje, bude mi zlo, budem blijed. Tako da samo nastavljam kao i dosad.

Masovnijim igranjem ili igranjem videoigara općenito

Eh sad, što je masovno? Konkretno na Cities: Skylines imam oko 450 odigranih sati u nekih godinu i sitno dana. To i nije puno. Video igra može biti nekome poput povremenog pušenja trave – svakih mjesec dana ili tjedan dana jedan reset za novi nastavak. Na kraju krajeve i računalo jednom tjedno treba restartati.

Uglavnom, dnevno boravljenje na Gentlemanu iziskuje me sve više vremena, i polako se već nalazim u nekim zaostacima, što je super jer očito projekt raste. Time ću inače imati znatno manje vremena za igranje videoigrama. No, subotnje večernje seanse upravljanja mojim najboljim gradom na svijetu Chakaturnom Veličanstvenim nikad neće nestati.

Život s roditeljima

Ako idete prema četrdesetima i još uvijek živite s roditeljima ili ste ovisni o njima, krajnje je vrijeme da odrastete. Osim ako ste sin nekog “poznatog poduzetnika”.

Opijanja po bircevima i/ili restoranima

Čašica viskija ili pokoje zanatsko pivce po izlasku je maksimum. Organizam stari i svakako ne mogu ni podnijeti one količine alkohola koje su se mogle slijevati u mene u dvadesetima. Stoga, vrlo rado ću se riješiti opijanja, glasnih i razuzdanih izlazaka. Vremena su to kada se ekipa nađe srijedom, popije tri četiri piva i ode doma obiteljima u kasnijim noćnim satima (to je oko 23 sata). Vikende ionako provode penzionerski ili gamerski.

Političko ignorantstvo

Na žalost, vrijeme je kraju bunta. Svatko tko krene u politiku drastično pada u mojem svijetu, jer, opet, nažalost u nas je slučaj da politika služi kao sredstvo za postizanje vlastitih interesa. Moram polako znati tko je tko, a što je što.

Nemate kožni novčanik niti kožni remen

Bez obzira na ostatak odjeće i stila, bez obzira na to što možda nikad ni nećete nositi ova dva kožna komada asesoara posjedovanje istih neka bude obveza. Ja ih srećom imam, oboje, tako da ovo stavljam pod riješeno.

Biti površni i neozbiljni u vezi/vezama

Ok, točku stavljam pod riješeno, odnosno ne tiče me se, ali ipak onih kojih se tiče, razmislite, četrdesete, zar nije vrijeme za neku barem ozbiljniju vezu? Odnosno ako nismo baš neki obiteljski čovjek, onda neka nam barem veze budu ozbiljnije i sukladne godinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.