Gospodo, iz srca Poljske dolazi Avionics V1 električni bicikl

Električni bicikli nisu nikakva novost u današnjem svijetu. Isto tako nisu ni električni motocikli, motori, ni automobili. Sad kad smo to apsolvirali pogledajmo malo ovaj poljski uradak koji se skriva iza imena Avionics. Ne nije avion.

Kažu autori ovog bicikla da nudi iskustvo vožnje cruiser motora u kombinaciji s tihom, mirnom i bezbrižnom vožnjom bicikla u prirodi. Gledajući priloženi video uradak doista i imamo taj osjećaj, no isto tako imamo i beskonačni serijal Transformera, što pak ne znači da se poneka vozila kad ih ne gledamo pretvaraju u robote spasitelje i zaštitnike naše planete.

Za prosječnog vozača cruisera bitna je činjenica da može prevaliti ogromne kilometraže, da ima snage u motoru, da u svakom trenutku može voziti i suputnicu, da mu stane prtljage za preživjeti na cesti te da mu motor pristaje uz bradu i kožni outfit. Doduše nije to baš najtočnija definicija cruisera, ali to je sve što V1 ne nudi.

Što se pak tiče kategorije bicikla s električnim pogon i samim dizajnom cruisera, skidamo kapu. Šešir. Štogod.

Ne samo što je takoreći odavde, iz Poljske, tako da postoji vjerojatnost da netko iz Avionisca ljetuje na Jadranu te sve probleme mogu riješiti klasičnom sačekušom na ulazu u državu, već doista nudi zapanjujuće karakteristike.

Maksimalna brzina ide do 58 kilometara na sat, sasvim dovoljno za svakodnevnu vožnju, motor snage 5000 watta proizvodi 125 Nm prave pokretačke snage, samo punjenje akumulatora pak traje 2-3 sata što je u prosjeku jedna hipsterska kava u gradu.

Čelik i drvo Jatobe pak su glavni gradivni elementi ovog još uvijek nožno pokretanog cruisera. Prednarudžbe za ovaj bicikl krenut će u rujnu 2017. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.