FERRARI 625 TARGA FLORIO može biti vaš već za nekoliko desetaka milijuna kuna

Vrijedan primjerak povijesti automobilizma.

Konkretno, ako vas svrbi vas negdje oko 33 milijuna kuna, te ste u sutonu poduzetničko političke karijere odlučili uzeti malo oduška i vratiti se u mlađe dane onda preporučujemo da posjetite aukciju Ferrarija 625 Targa Florio iz 1953. godine.

Posebnost ove jurilice, a i jedan od razloga ovako visoke cijene je činjenica što su proizvedena tek tri primjerka. Naravno tu je i činjenica da su ovu jurilicu vozili sami članovi ekipe Enzo, konkretno Mike Hawthorn, Umberto Maglioli i Luis Milan, što pak daje tu posebnu čar ovom vozilu.

Nakon završetka vozačke karijere ova je jurilica doživjela neke promjene kao što je smanjenje samog hladnjaka motora, a posao za koji se smatra da je odradio Scaglietti.

Vozilo je nakon toga kupio vlasnik iz Južne Amerike, da bi se nakon toga opet vratilo u Italiju gdje ga je 1974. godine na jednom otpadu u Napulju pronašao Franco Lombardi.

Vozilo je danas u potpunosti restaurirano i sređeno, kao što je vidljivo iz fotografija te se nalazi na aukciji u aukcijskom kući Bonhams gdje se očekuje postizanje cijene između 33 i 48 milijuna kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.