Ferdi i 3Five6 ručni su satovi inspirirani Porsche 356 modelom te njegovim kreatorom Ferdinandom Porscheom

Ovako izgledaju, gospodo, konjske snage na vašem zapešću

Poznati proizvođač satova Alessandro Salvatore ponovno se okrenuo Kickstarteru i to s dva nova limitirana izdanja ručnih satova koji su inspirirani ikonom autoindustrije Porscheom 356 te njegovim legendarnim kreatorom Ferdinandom Porscheom.

Oba dva modela Ferdi i 3Five6 zahtjevni su inženjerski pothvati baš kao što je to bio i Porsche 356 davnih 1940-tih godina.

Kućište je radijusa 43 milimetra izrađeno od kristala safira dok su brojčanici izrađeni od takozvanog 316 nehrđajućeg čelika koji se najčešće koristi u biomedicinskim uređajima.

Sat pokreće jedan od najpreciznijih kvarcnih pokreta na svijetu, švicarski Ronda Startech.

Modeli Ferdi imaju upadljiv logotip na samo brojčaniku, dok 3Five6 modeli ima onaj čisti, ali opet zagasiti izgled koji je specifičan za komandne ploče Porschea. Sama kopča na remenu inspirirana je poznatim crtama duž haube originalnih vintage Porschea.

Svaki će model sata biti dostupan u četiri različite boje kućišta i naglašenih dijelova i to su sve kombinacije srebrne, crvene, žute i crne. Salvatore je uz ovakav izbor kučišta predvidio i dvije opcije remena i to crna te mocha. Ovo potonje je boja talijanske kože tretirane biljnim ulje, drugim riječima tamno smeđa.

Cijene satova će se kretati od 270 pa sve do 542 dolara, a ona ovisi o izboru quartza i kristala.

Stoga jedino što još dijeli Salvatorea od proizvodnje ovih satova je ispunjenje traženih uvjeta na Kickstarter kampanji.