Hemel – klasični vojni sat za modernog džentlmena

Hemel satovi ne koriste bateriju već ih pogoni vaš pokret i aktivnost. Vi ste ta pokretačka snaga. Za to pak ja zaslužan prilično pouzdani mehanizam Miyota 9015 koji svaki pokret vaše ruke pretvara u energiju. Ukoliko pak vam se dogodi da sat miruje, da ga zaboravite, ne morate brinuti jer sat ima i sustav za navijanje koji može spremiti rezervu energije koja može pokretati sat i do 42 sata.

Kućište je promjera 40 milimetara izrađeno od nehrđajućega čelika 316L. Lice od safirnog stakla, dok je pozadina transparenta te pruža uvid na sami mehanizam.

Sami dizajn je također inspiriran vojnim satovima, a kazaljke i skala su premazani C3 Super-LumiNiva premazom te su naravno vidljivi po mraku.

Remen je prilično izdržljiv, barem prema riječima proizvođača, jer je izrađen od takozvanih NATO trakica koje se opet koriste u satovima namijenjenim vojnicima i uvjetima koje oni prolaze.

Sami sat dolazi u 4 dizajna skale te pratećih trakica. Kombinaciju birate vi.

hemel1

Naravno, vodootporan je do 100 metara dubine, a pošto je inspiriran vojnim satovima, ovaj sat je navikao da bude svakodnevni suputnik aktivnog džentlmena.

Poduprite Kickstarter kampanju

Razloga su dva – prvi je da projekt uspije i bude u slobodnoj prodaji na tržištu, a drugi je da možete postati vlasnik jednog od njih po izuzetno povoljnoj cijeni.

Kampanja je tek neki dan pokrenuta na Kickstarteru te je u vrlo kratkom roku skupljena impozantna svota novaca. Imajte na umu da kao podupiratelj kampanje sat možete dobiti po znatno nižoj cijeni nego će biti tržišna. Čak i do 50% nižoj.

Ukoliko kampanja bude uspješna, prvi satovi će izači na tržište u kolovozu ove godine.

hemel3