Steve Jobs je imao ručni sat i zvao se Seiko Chariot

Kad bi naslov bio sročen u obliku pitalice ili da čitatelj mora završiti rečenicu, koji bi odgovor bio na pitanje koji sat je nosio Steve Jobs?

Apple Watch? Ne. Seiko Chariot.

Seiko Chariot je sat kojeg mnogi neće prepoznati na priloženoj fotografiji Jobsa i prvog Macintosha, a tek će rijetki i primijetiti sat na njegovoj ruci.

Nedavno je japanska tvrtka Seiko tako na tržište izbacila limitiranu seriju Chariot satova koji dolaze u tradicionalnom 33 mm kućištu i nešto modernijem 37,5 mm kućištu, te u crnoj odnosno bijeloj pozadini s komplementarnim kazaljkama. Uz svaki sat odnosno svaku inačicu dolazi tako i stari pomalo spartanski crni kožni remen.

Sat je pokretan quartznim mehanizmom, iako bi nekako tu više odgovarala poznata Seikova automatska tehnologija koja bi bila svojevrsna šaka u oko svim onim silnim Appleovim problemima s kratkim trajanjima baterija.

Nažalost cijela je serija limitirana samo za Japansko tržište, ali svakako ako želite krenuti u lov na ovaj sat držite oko ne eBay jer velike su šanse da pokoji sat osvane i tamo.

I na kraju postavlja se pitanje svih pitanja: Kad bi Steve Jobs bio živ, koji sat bi nosio, Seiko Chariot ili Apple Watch?