DOKAZANO JE GOSPODO! Brade nas doista čine zdravijima i sretnijima

Usprkos raznim člancima i naslovima kako su brade stvar prošlosti, prolazni trendovi i kako brade više nisu "cool", brada je i dalje najbolja nadogradnja koju muškarac može učiniti.

Osim toga, gospodo, brade nisu tu da bi bile cool, da bi bile u trendu, da bi bile pomodne, one imaju jednu sasvim drugu funkciju. A razlozi nošenja brade su u potpunosti drugačiji od onih kakvim se prezentiraju u medijima.

Iako smo već dosta puta pisali o tome kako brada muškarca čini muževnijim, atraktivnijim, ali i zdravijim prije svega, vrijeme je da malo utvrdimo to znanje i priložimo nekoliko znanstveno dokazanih činjenica i istraživanja koja su proveli ljudi od struke.

Ne samo da smo atraktivniji, muževniji jer nošenje odnosno rast brade direktno je vezano količine testosterona u tijelu, nošenje brade doista ima sve više zdravstvenih prednosti. Štiti nas od štetnog UV zračenja sunca tijekom cijele godine, pa tak brada može blokirati i do 95% ukupnih štetnih UV zraka koje dolaze do naše kože, do te su spoznaje došli profesori sa Sveučilišta Queensland, da bi njihove rezultate samo naknadno potvrđivali i drugi stručnjaci.

Osim što brada ljeti hladi, ona zimi štiti i od hladnoća. Stoga ćete rijetko vidjeti bradonju da nosi šal (osim u ekstremnim uvjetima ili kao modni dodatak). Bradonje nema te hladnoće koja će probiti to toplo krzno na licu.

Kako smo već spomenulo koža ispod brade je prilično zaštićena i njegovana, ponajviše ako redovito i pravilno održavate brade. Stoga će ta koža duže o

stati mlada, bez bora, bez znakova starenja je UV zračenja, vrućine, hladnoće i svakodnevno trošenje neće u tolikoj mjeri utjecati direktno na kožu.

Razne ankete i studije samo dodatno potvrđuju već poznatu činjenicu da su brade prilično popularne te ponekad i odlučujući faktor pri odabiru potencijalnog partnera. Brada doista znači da se radi o mudrijem, pouzdanijem i prije svega strpljivom muškarcu.

Stoga da li popularnost brada pada? Da li so ne postale “lanjski snijeg”? Nisu, i neće, jer brade su svakako dulje uz nas od tih, vrlo često, jednosezonskih medija. Nama pak bradonjama, ljudima kojima možete vjerovati iz prve ruke, uvijek dobro dođu takvu humorom prožeti članci nazovi ozbiljnih autora.

Stoga, gospodo, puštajte brade, držite ih zdravima koristeći ulja, balzame, pomadice i samo pustite neka raste, neka brada živi punim plućima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.