I CAR JE GOL Gospodo, iako se kosi pravilima džentlmenstva, spavajte goli

Ovo što ću slijedeće pisati protivi se nekom dobrom ukusu i pravilima džentlmenstva, no s druge strane, ako ste sami, ili ako se vaša dama slaže s time, pokušajte spavati goli. Kažu oni koji spavaju goli, a potvrđuju stručnjaci, da čete se osjećati puno bolje, a i takvo je spavanje dobro za vaše zdravlje.

Što se samog spavanja tiče, tu uopće nisam gentleman jer ne nosim pidžamu. Meni osobno, a to je bilo oduvijek kako znam sa sebe, najbolje spavanje je spavanje samo u donjem rublju.

U nastavku donosim nešto na što sam naišao prilikom modernog internetskog novinarstva, takozvanog googlanja.

Tri su svojevrsna razloga, povoda zašto se preporučuje biti golim kad krećete na spavanje.

Bolje ćete se naspavati

Kad spavamo u pidžami, pa čak i donjem rublju to može rezultirati povećanom temperaturom, odnosno nepotrebnom toplinom pri spavanju. Kad nam se tijelo pregrijava za vrijeme spavanja ono ne proizvodi dovoljne količine melatonina i hormona rasta. To dvoje pak je potrebno za takozvani ‘popravak oštećenja’ tijekom noći te protiv starenja organizma, a što potvrđuju i liječnici. Kad spavamo goli temperatura ispod plahte se ne diže te to dovodi do dubljeg, duljeg i kvalitetnijeg sna.

Povećava se broj spermija

Nacionalni institut za zdravlje djece i razvoj ljudi (ne naš, već američki) sproveo je studiju u kojoj je pratio količinu spermija kroz godinu dana i to na uzorku od 500 muškaraca. Rezultat te studije je bio da muškarci koji preko dana nose bokserice, a preko noći spavaju goli imaju 25% manjeg oštećenja DNA u spermijima, za razliku od onih koji nose obične gaće tijekom dana i tijekom noći. Stoga ako želite povećati broj spermića, krenite od pravilnog izbora donjeg rublja (a obične gaće to nisu).

Poboljšava vam se seksualni život

Ovo je posebno otkriće koje doista zahtijeva objašnjenje, naime ako spavate s partnerom i odlazite spavati goli šanse za tjelesnim kontaktom i seksom su već nego kad idete spavati u kompletnoj pidžami. No shit, Sherlock! :) Kontakt nagih tijela smanjuje nivo stresa, snižava krvni tlak te vas više zbližava s vašim partnerom, jer tom prilikom mozak kreće s proizvodnjom hormona oksitocina u vašem mozgu. A pošto ste već goli….

Google je napravio jedno svoje istraživanje, odnosno anketu koja je rezultirala slijedećim podacima:

  • 52% muškaraca spava djelomično obučeni.
  • 31% muškaraca spava potpuno obučeni.
  • 17% muškaraca spavaju goli.