Uz narukvicu za unos kave eliminirati ćete negativne posljedice kave na organizam

Uživanje u kavi moguće je odsad gledati kao modni dodatak jer nije potrebna priprema kave, nije potrebno unošenje tradicionalnim načinom kako smo to radili otkako je kave već je dovoljno nošenje jedne pa čak i modno prihvatljive narukvice.

Iako ideja oko takvih dodataka u kojima se kava odnosno kofein iz kave unosi kroz neki gadget djeluje kao svojevrsni pogled u budućnost, ova metoda je ništa manje nego metoda nikotinskih flastera. Osnivači ove narukvice koji su ujedno pokrenuli i Indiegogo kampanju obećavaju vam da ćete pomoću narukvice Joule u organizam unijeti samo pozitivne efekte kave bez onih negativnih, uključujući i uzbuđenja te udare energije.

joule

Ono što pak je zanimljivo je da to obećanje drži vodu. Naime, kofein se preko naljepnice koja se nalazi na unutrašnjoj strani narukvice i dodiruje područje ručnog zgloba jednakomjerno apsorbira u naš organizam kroz razdoblje od četiri sata. Takvim unosom izbjegava se unošenje kiselina iz kava, a koje vrlo često rezultira žgaravicom. Isto tako ne djeluje laksativno, stoga nema onog trčanja na WC nakon pola sata od ispijene kave, nema kalorija, ali ni zubi vam neće požutjeti od svakodnevnog uživanja kave.

Naravno postoji i jedan negativan efekt, doduše mi ga čak ni ne smatramo negativnim, a to je da se ovim načinom unosa kave, odnosno kofeina, a kad on ne prolazi kroz naš probavni trakt, u krvi i organizmu dobiva snažniji efekt kofeina, a kako je za Outside izjavio jedan nutricionist. Što znači da jedna naljepnica koja recimo odgovara jednoj šalici crne kave naposljetku možda ostavlja efekt kao da smo popili jednu i pol šalicu kave. Taj problem se može riješiti korištenjem manje naljepnice i eto eliminirali smo za sad jedini negativni efekt.

 

Stoga ukoliko vam ispijanje kave nije neka tradicija bez koje ne možete, a mnogima to i je, ili ukoliko zbog nekih zdravstvenih razloga kavu morate unositi baš kroz probavni sustav, ovaj modni dodatak je idealan za sve koji ili imaju problem žgaravice ili jednostavno žele eliminirati sve negativne efekte same kave.