Zabavni Mr. Jones satovi u limitiranoj verziji od pedeset komada

Pita me kolegica, čiji prvi članak očekujemo ovog ponedjeljka na Gentlemanu, kako planiraš Mr. Jones satove prezentirati kao nešto što bi bilo zanimljivo gospodi, ljudima koji dolaze na Gentleman?

Nakon desetak sekundi razmišljanja, odgvorom je bio – pa zanimljiv je članak sam po sebi, gospoda imaju dobar ukus, a i animirane serije Simon’s Cat i prateći Dog koje prilično sliče glavnim protagonistima ovih satova uvijek su bile nekako elegantne, pa zašto ih ne ubaciti u članak.

Najbolje da se uvjerite i sami prije nastavka čitanja teksta.

Ova dva sata svojevrsni su homage čovjekovom najbolje prijatelju i njegovom rivalu mišolovcu, a osim što je samo čitanje vremena prilično zabavno, mali psić nam govori da budemo nasmijani i sretni, bez obzira o vremenu.

Psić (Dog) prikazuje vrijeme kroz usta, satovi su na gornjem redu zubiju, dok su minute na donjem redu.  Kod mačke (Cat) stvar je ista, gornji zubi prikazuju sta, a donji minute.

Ovi prilično zabavni satovovi u prvoj su inačii proizvedeni u ograničenoj seriji od pedeset komada, gdje je svaki numeriran na pozadini. Sastavljeni su u radionici Mr. Jones u Londonu. Ne trebaju baterije jer ih pokrećen ST1721 automatski sustav sa 20 dragulja. 

Zabavni Mr. Jones satovi u limitiranoj verziji do pedeset komada

Gornja ilustracija najbolje prikazuje kako se čita vrijeme sa Mr. Jones satova. Kod ovih satova točnost čitanja vremena se ostavlja nositelju na procjenu te je jednostavno stvar pretpostavke koliko je brojka udaljena od točke čitanja. Na prvoj ilustraciji je deset sati i 28 minuta, odnosno skoro će pola 11. Na drugoj je pola jedanaest, a na trećoj je 10 i 32 minute, odnosno prošlo je pola jedanaest prije par minuta.

Satovi su namijenjeni situacijama i nositeljima kojima očito nije bitno čitanje vremena točno u minutu. Što je ok.

Zabavni Mr. Jones satovi u limitiranoj verziji do pedeset komada

Zabavni Mr. Jones satovi u limitiranoj verziji do pedeset komada