Vintage satovi žele vratiti klasični dizajn na naša zapešća uz doista prihvatljivu cijenu

Vintage, danski studio za dizajn iz Kopenhagena, kreirao je posebne ručne satove koji su idealna kombinacija točnije balans klasičnih detalja sa sitnim modernim elementima, a pritom su bili vođeni idejom raznolike ekspresije koja može zadovoljiti individualne potrebe i želje kupaca.

Ova kolekcija satova koju potpisuje Skov Andersen bazirana ja na istom Quartz pokretačkom mehanizmu, ali je za svaki model odabran jedinstveni dizajn pozadine i kazaljki. Svaki sat dobio je ime po jednom od bitnih momenata u povijesti ručnih satova.

Godinu 1815. pamtimo kao godinu kada je izmišljena tehnologija kronografije. 1844. godine kronografi doživljavaju ažuriranje koje uključuje takozvanu funkciju reseta koja je omogućila uzastopna mjerenja. 1957. pak je godine predstavljen najlegendarniji kronograf na svijetu.

Vintage nije samo svojevrsna referenca na klasični stil već određena vizija i putovanje odnosno relevantnost i postojanje sata danas, sutra, ali i u budućnosti. Vintage stoga njeguje ideju povratka klasičnih ručnih satova.

Svaki sat ove kolekcije baziran je iznimnoj preciznosti kao i nehrđajućem čeliku kao glavnom gradivnom elementu. Korišteno je staklo kristala safira, a kao pokretačka snaga već spomenuti Miyota Quartz mehanizam. Testiran je i otporan na vodu odnosno vodonepropustan do dubine od 5 metara.

Svaki je sat jedinstven, individualno numeriran te dolazi u posebno rađenim kutijama od drva oraha s ugraviranim Vintage logotipom.

Što se remenja i narukvice tiče nudi se izbor crne te smeđe kože ili narukvice od nehrđajućeg čelika. Upotrebom drugačijeg remenja ili narukvica s različitim dizajnom samog sata u potpunosti se može promijeniti vizualni identitet sata, stoga nije na odmet nabaviti i po nekoliko njih, a i sami mehanizma skidanja i stavljanja remenja je prilično jednostavan i zamjena se odrađuje u par sekundi.

Cijene se kreću od 415 eura za Quartz satove, odnosno 705 eura za automatske satove. Isto tako na službenim stranicama nude besplatnu dostavu diljem svijeta.