Casio G-Shock MR-G Hammer Tone

Casio G-Shock serija je satova koje su izradili Japanci i kao takvi ponosni su nositelji kulturološkoga otiska svojih stvoritelja. Ako set jedan od onih pravih ljubitelja satova Casio G-Shock seriju ćete izuzetno cijeniti. Casio G-Shock MR-G Hammer Tone pak je sat koji će ukrotiti i naj neukrotljivijeg avanturista.

Ova ograničena serija od svega 300 komada namijenjena je samo pravim ljubiteljima satova i ovog brenda. G-Shock je naravno sat koji svoju snagu crpi iz Sunca, dok se je GPS prijemnik sposoban ažurirati na bilo koju od 40 vremenskih zona u svijetu. Svakom ljubitelju sata kojem je funkcionalnost izuzetno bitna zna da se može pouzdati u Casio G-Shock, no kad se od sata traži o određena karizma onda u igru dolazi Hammer.

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone je proizvod japanske tradicije

Ono što je bitno za ovaj sat je da nositelj zna način kako je zapravo i izrađen ovaj sat. Naime motivi klesanog kamena koji se nalazi na okviru, kućištu i remenu sata rađeni su posebnom metodom koju su su Japanci koristili i na svojim ratnim odjelima i njih nosili s ponosom. To su uzorci koji su se na metalne površine aplicirali udarcima čekića, a nazivaju se tsuiki.

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone

Ideja za Casio G-Shock MR-G Hammer Tone proizlazi iz japanskog stila života u kojem se samo teškim radom i ustrajnošću dolazilo do onoga što pripada pravim muškarcima. Vežući se na tu analogiju Hammer Tone je upravo zbog toga ograničena serija namijenjena samo onima koje upravo ponizan duh i glad vode do uspjeha.

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone

Kućište i remen izrađeni su od titaniuma premazanog DLC-om (ugljikom karakteristika dijamanata) dok je okvir tretiran završnim slojem oborogina (prašnjavo srebro). Materijal koji je korišten za izradu je u suštini legura srebra i bakra sa završnim oborozukiem što znači “mutan sjaj Mjeseca u proljetnoj noći”.

 

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone je proizveden u kolaboraciji sa trećom generacijom majstora metalurga, Bihou Asanom. Očekuje se na tržištu negdje početkom srpnja, a cijena će biti između 5 000 i 10 000 dolara.

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone

Casio G-Shock MR-G Hammer Tone