SVE BOLJE I BOLJE U očekivanju četvrtog nastavka, izašao novi trailer za originalni Predator

Vjerojatno nitko u Hollywoodu, a ponajmanje sam Arnold Schwarzenegger, nije mogao ni pomisliti da će njegov prvi obračun s krvoločnim vanzemaljcem u džungli Južne Amerike doživjeti toliku popularnost.

Pa ipak, originalni Predator, koji se u američkim kinima počeo prikazivati u lipnju 1987. godine postao je jedan od klasika znanstveno-fantasičnog akcijskog horor-trilera.

Film je imao sve, od priče o odredu specijalaca na spasilačkoj misiji usred prašume, u kojoj sami ubrzo postaju bespomoćna lovina moćnog lovca iz svemira, do Schwarzeneggera na vrhuncu popularnosti. Ogledni primjerak holivudske formule šega-šora-mačevanje u režiji majstora akcije Johna McTiernana (koji je godinu dana kasnije snimio i vjerojatno najpopularniji božićno-akcijski film svih vremena Umri muški).

Predator je godinama harao videotekama širom svijeta, a samo posudba u SAD-u producentima je donijela dvostruko veću zaradu od utrošenih 15 milijuna dolara, koliko se tada procjenjivalo da je koštao film. Istovremeno, nema televizije na svijetu koja ga povremeno još uvijek ne stavi u program. (da se razumijemo, ne mogu oni toliko puta reprizirati Predatora, koliko ga ja puta mogu pogledati).

Povodom 30. godišnjice objavljen je novi foršpan. Čisto usporedbe radi, donosimo i originalni. Reći ćemo samo da je 40-ak sekundi duži (toliko nam se valjda skratila pažnja u tih 30 godina) od novog i da je slika puno kvalitetnija (što je za svaku pohvalu). Uočavanje ostalih većih ili manjih razlika prepuštamo vama:

Film će se u britanskim kinima početi prikazivati u studenome, a za sada je neizvjesno hoće li i u Americi ići u širu distribuciju ili će sve ostati na prikazivanju u vrlo malom broju dvorana, piše GeekTyrant.

Inače, četvrti nastavak popularne franšize, trebao bi stići u kina u kolovozu 2018.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.