Woody & Woody na 28. ANIMAFESTU

Dobitnik španjolske nacionalne nagrade Goya, film Woody & Woody je, kao što biste možda i posumnjali, metafilm o genijalnom filmskom postmodernistu, brbljavom komediografu Woodyju Allenu.

Majstor pametnog židovskog humora, redovito s daškom škakljive romanse, udvostručen je u ovom filmu kako bi sam sa sobom, iz dva različita životna razdoblja, poveo za sebe karakterističan dijalog o ljubavi, vjeri, seksu, strahu od smrti i drugim fobijama, sve na podlozi, dakako, jazzy soundtracka.

Najviše poveznica film ima s Allenovim remek-djelom Manhattan iz 1979.

Jaume Carrió bavi se uz filmsku režiju (koja uključuje i dokumentarne i igrane filmove) i montažom, edukacijom i kazalištem, pa je i film Woody & Woody, ostvaren rotoskopskom 2D tehnikom, ustvari svojevrsna adaptacija kazališne predstave iz 2014.

Nije suvišno dometnuti kako se Allen i ranije pojavljivao u animiranom obličju – u hitu Mravi iz 1998. posudio je glas glavnom liku koji mu je ponešto i sličio, a animaciju je “sam na sebi” koristio i u svojim filmovima poput Annie Hall.

Woody & Woody pravi je film od obožavatelja za obožavatelje Allenova lika i djela, što ne znači da se Carrió ne prihvaća i kritike onoga dijela Allenova europskog opusa koji smatra slabijim, a riječ je o filmovima Vicky Cristina Barcelona i Ponoć u Parizu.

Film se prikazuje u Velikom natjecanju kratkometražnog filma na ovogodišnjem Animafestu.

Još od Gentleman.hr

KAKO RADI TV? Pogledajte kako televizor proizvodi sliku

Slobodno možemo reći da se reprodukcija slike na televizoru bazira na optičkoj...
Pročitajte više o priči

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.