FACA NAD FACAMA Clint Eastwood proglašen najvećom facom među glumcima

Ne moramo puno objašnjavati niti razmišljati zašto je upravo Clint Eastwood sa svojih 87 godina izabran najvećom glumačkom facom svih vremena.

Poznata web destinacija Ranker, koja se bavi rangiranjem raznih stvari, osoba i događaja napravila je tako popis najvećih faca među glumcima, a prema izboru čitatelja.

Upravo zbog filmova Djevojka od milijun dolara i Nepomirljivi osigurali su Eastwoodu poziciju broj 1. i to ispred Toma Hanksa, koji se na prvi čini pomalo neobičnim izborom, no bilo kako bilo publika ga je odabrala drugim najsjajnijim glumcem svih vremena.

Iako je većina Hanksovih filmova okrunjena romansama i sretnim završecima, gledajući spot Carly Rae Jepsen slobodo možemo reći da Hanks je faca.

Na kraju krajeva Forrest Gump je jedva pričao, a razotkrio je cijeli Watergate skandal.

Treće mjesto drži gospodin Bullitt, odnosno Steve McQueen, a iza njega se naredalo prilično sretno društvance i to redom Paul Newman, James Dean, Jack Nicholson, Sean Connery, Harrison Ford i Robert De Niro.

Samuel L. Jackson, koji je više-manje igrao face u posljednjih 20 godina, završio je na tek 21. mjestu i to jedno mjesta iznad Ironmana Roberta Downeyja Jr.

Koliko god obožavali ratove zvijezda, najzgodniji Jedaj, Obi Wan Kenobi odnosno Alec Guinness završio je na okruglom stotom mjestu i to tri mjesta iza Patricka Swayzea.

I tako je najcjenjeniji jedi svih vremena bio svega tri mjesta iznad slamatelja ženskih srdašca iz Prljavog plesa.

Vratimo se mi broju 1, Clintu Eastwoodu koji zasigurno zaslužuje svoj položaj kao najveća faca među glumcima.

No, Eastwood nije samo opaki glumac, da se tako izrazimo, on je svoj status zaslužio i u stvarnom životu. Glumac je jednom tako preživio avionsku nesreću i to na bombarderu Douglas AD, kada je zrakoplov ostao bez goriva i pao u ocean.

Eastwood i pilot uspjeli su iskoristiti splav za spašavanje te plivati preko tri kilometra do sigurne obale.

Glumac je kroz svoju karijeru surađivao, ali i režirao mnoge filmove, a kao što su Gran Torino, Zastave naših očeva, Sa šaku dolara, Za dolar više, Dobar, loš, zao te Orlovo gnijezdo. U karijeri je preko 12 puna nominiran za nagradu Oscar te je osvojio ukupno njih četiri.

Međutim, njegov zabilježeniji i najveći uspjeh je nedvojbeno 1969. godine u filmu Svi za Eldorado u kojem je surađivao sa svojim holivudskim kolegom Lee Marvinom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.