STEAMPUNK SAT Skladni spoj suvremenog dizajna i prastare tehnologije

Prestavljamo vam apsolutno zapanjujući retrofuturistički ručno izrađeni sat, koji vrijeme prikazuje na četiri minijaturne elektronske cijevi iz sovjetskog razdoblja.

Dizajniranirala ga je i proizvodi talijanska tvrtka Nixie Horizonte sa sjedištem u Trentu. Tijelo ovog prekrasnog sata istokareno je od bloka aluminija, a gorilla-staklo je smješteno u poklopcu od mjedi.

U kućištu dimenzija 56x44x15mm smještene su četiri mini elektronske cijevi, tako da može prikazivati vrijeme u oba oblika, od 12 ili 24 sata.

Također ima ugrađeni akcelerometar koji automatski aktivira sat čim pokrenete zapešće, ima i senzor temperature, kao i indikator stanja baterije. Sat dolazi s metalnim ili kožnim remenom.

Svjetlo elektronskih cijevi može se dodatno naglasiti LED-diodama, koje se mogu konfigurirati u 512 različitih boja ili potpuno deaktivirati, dok same cijevi imaju 7 razina intenziteta svjetla. Trajanje osvjetljenja također se može podesiti.

Puni se preko magnetnih kontakata smještenih na bežičnom drvenom stalku s mjedenim postoljem, a beterija može trajati 2 do 3 tjedna s uključenim akcelerometrom ili oko mjesec dana ako vam ne smeta ručno aktiviranje sata.

Riječ je o zaista lijepo dizajniranom i vrhunski izrađenom satu, stoga i ne čudi cijena od oko 850 dolara. Na to morate dodati i 72,29 dolara, koliko će vas Etsy oderati za dostavu te carinu, koju vam RH najvjerojatnije neće propustiti naplatiti.

Povrh svega, od kad ga naručite dok vam ne stigne u ruke, moglo bi proći i više od dva mjeseca.

No, imamo dobru vijest za sve spretne elektroničare koji bi htjeli ovakav sat: tražeći podatke o ugrađenim elektronskim cijevima, naišli smo na upute za izradu upravo ovog sata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.