Casio WSD F-20 pomoći će gospodi da uvijek znaju opširan odgovor na pitanje “A gdje si sad?”

Ako se više nikad ne želite izgubiti prilikom planiranje Dinaridima ili Mount Everestom što se nas tiče, ali isto tako zbog lakšeg snalaženja prilikom piknika u nekom pitoresknom porječju nedaleko vašeg grada onda je ovo dobar trenutak da razmislite od Casio WSD F-20 ručnom, ali pametnom satu.

Kažu u Casio da je ovaj pametni sat dizajniran upravo za entuzijaste koji slobodno vrijeme vole provoditi vani u prirodi. Upravo zbog toga je ovaj sat opremljen GPS kartama koje imaju podršku američkih, ruskih i japanskih satelita, a najbitnije je da su funkcionalnosti GPS-a dostupne i offline. Stoga kad se izgubite i kad vam nestane telefonskog signala vaš GPS će i dalje funkcionirati.

Korisnik također može spremati trag, put, odnosno trasu, kojom vrluda, ostavljati razne oznake te koristiti glasovne komande za spremanje audio bilježaka. Za vrijeme pustolova korisnik može pratiti pritisak zraka, visinu na kojoj se nalazi, brzinu kojom se kreće te sami kompas.

Informacije se prikazuju pomoću LCD ekrana čiji se sadržaj izmjenjuje dodirom na sami ekran. Operativni sustav je Android Wear 2.0, ali nema straha sat je kompatibilan i s iOS uređajima.
Vodootporan je do dubine od 50 metara, a proizvodit će se u dvije verzije – crna i narančasta.

U prodaji će biti tijekom mjeseca travnja.

Da ne zaboravimo, sat će prikazivati također datum i vrijeme.