SAVITLJIVO I TRANSPARENTNO Ovako bi mogao izgledati iPhone u skoroj budućnosti

Sva tehnologija, znanje i pamet uloženi u ovaj uređaj budućnosti ne samo da su dostupni već ih u ovom trenutku uvelike i koristimo.

Da li bi mogli jednoj rečenici u komentaru ispod ili na Facebooku, svejedno je, opisati vaš najupečatljiviji san? Jedini uvjet je da nije vruće tematike, jer takvih snova imaju svi.

Ovdje ćemo vam opisati jedan san koji je imao dizajner Lucas Cuoto koji je sanjao kako bi trebao i kako će izgledati iPhone (ili neki drugi uređaj) kroz desetak godina.

U svojoj je vizualizaciji snova Cuoto predstavio intrigantan dizajn koji uključuje dva prilično jaka buzzworda u današnjem svijetu mobilne industrije – savitljivost i transparentnost.

Uvjereni smo da uređaj koji će prvi implementirati ova dva pojma u svoj dizajn, pritom mislimo da implementacija bude uspješna i upotrebljiva, pomest će cijelo tržište današnjih nazovi pametnih telefona.

U njegovoj se vizualizaciji taj telefon zove Orbit. Sastavljen je od fleksibilnog OLED ekrana (što već postoji) i gumenog kućišta (također već postoji).

Orbit je u svom većem dijelu u potpunosti transparentan, a sve to zahvaljujući relativno pametnoj tehnologiji koju uvelike koristimo i danas.

Na stražnjem se dijelu Orbita tako nalazi uvijek aktivna i neovisna kamera koja će uživo na ekran reflektirati sliku ispred sebe (već postoje slične primjene) tako da će se stvoriti osjećaj transparentnosti.

Cuotov koncept također se riješio priključka za punjenje, a što je inače vrlo izgledno da će se u narednim godinama i dogoditi sa svim sličnim uređajima. Bežično punjenje telefona nešto je što već uvelike koristimo.

Mislim da ne bi bilo uopće loše da Apple angažira Cuota kao dizajnera, vrlo je vjerojatno da bi se, kao zakleti korisnici svega što nije iPhone, ipak preobratili.

Čekamo potez mobilne industrije.

Ideja je tu, treba samo egzekucija, rekli bi uspješni biznismeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.