GDJE ŽIVJETI Ovo su najbogatije i najsretnije zemlje svijeta za život

Dok će Amerikanci dobiti svog novog predsjednika, a kako rezultati stoje ipak će biti predsjednik, a ne predsjednica, kanadske web stranice na temu imigracije padaju zbog prevelike posjećenosti. Iako bi voljeli da je ovo neka neslana šala, ona to nažalost nije.

Prije tjedan i nešto dana pak je Londonski The Legatum Institute objavio ovogodišnje istraživanje koje rangira najprosperitetnije, što se tiče bogatstva i zdravlja, te najsretnije zemlje svijeta.

Kanada

Ovo su najbogatije i najsretnije zemlje svijeta za život

Kanada je jedna divna zemlja. Domovina je i mnogih Hrvata. Zemlja koja ne pozna rasne razlike, koja ne pozna spolne razlike, zemlja koja je otvorena svim uvjerenjima. Zemlja koje je liberalna i tolerantna. Upravo zbog toga Kanada je jedna od bogatijih i poželjnih zemalja za život. Kanada je druga zemlja svijeta prema osobnim slobodama, a treća zemlja svijeta društvenog kapitala i poslovanja. Prema ljestvici Kanada je na petom mjestu, ali zbog prekrasne i netaknute prirode, i osobnih preferencija, staviti ću je na broj jedan.

Novi Zeland

Ovo su najbogatije i najsretnije zemlje svijeta za život

Novu Zeland je danas najprosperitetnija zemlja svijeta. Prva je što se tiče kapitala i ekonomske kvalitete, druga pak na svijetu po kvaliteti poslovanja i vladavine. U Novom Zelandu gotovo nema korupcije. Kvaliteta pak života na Novom Zelandu je prilično visoka; čisti zrak, otvorena područja netaknute i prekrasne prirode, prosperitetna ekonomija. Prema ljestvici zauzima prvo mjesto.

Norveška

Ovo su najbogatije i najsretnije zemlje svijeta za život

Norveška je već sedam godina naprosperitetnija zemlja svijeta, ponajviše što se tiče ekonomske klime. Ove je godine za dlaku izgubila tu titulu od Novog Zelanda. Ali opet je na čvrstom trećem mjestu što se tiče vladavine.

Finska

Ovo su najbogatije i najsretnije zemlje svijeta za život

Finska ima najbolju vladavinu na svijetu. Nije uvijek imala najbolju, ali posljednjih se godina polagano uspinjala s petog mjesta prema prvo mjestu. Sami taj razvoj, napredak na bolje je dovoljno da bude poželjna zemlja za život. Što pak se sigurnosti tiče ova je zemlja na trećem mjestu.

Švicarska

Ovo su najbogatije i najsretnije zemlje svijeta za život

Švicarska je snažan u edukaciji i to je ono što je diže iz godine u godinu. Prva je zemlja svijeta zbog svog fantastičnog edukacijskog sustava, a na drugom je mjestu sa svojom zdravstvenom zaštitom. Kvaliteta života pak je nešto na što Švicarci gledaju vrlo ozbiljno i zato je prema ljestvici četvrta najpoželjnija zemlja svijeta.