KAVALIRSTVO 13 znakova da ste pronašli pravog gentlemana

Kavalirstvo, dobri maniri, bonton, ali i općenita pravila lijepog ponašanja nažalost današnjem su društvu sve straniji. Gentlemani kao takvi izumiruća su vrsta, ali nekako nema pretjeranog smisla ponavljati ponovljeno, već je bolje usredotočiti se na oživljavanje ove izumiruće vrste.

Danas će mnogi tvrditi da gentlemanstvo i kavalirstvo kao takvo ne može više postojati te će se oboružati činjenicama da je feminizam sve jači u društvu te da ovo dvoje ne može koegzistirati. To je potpuno krivo i rijetke su osobe ženske, ali muške koje se neće osjećati polaskano kada im netko pridrži vrata, pomogne sjesti ili jednostavni pričeka da sjednu za stol. Kavalirstvo je jednostavno stil života u kojem muškaraca živi svoj najviši standard.

U nastavku stoga 13 znakova da je osoba pravi gentleman.

1. Govori istinu

Gentleman je uvijek iskren. Možete se pouzdati da će biti govoriti istinu i onda kad mu ona može naštetiti. Njegov integritet je jači od njegovog ega.

2. Ne počinje jesti dok svi ne sjednu za stol

Ne ponaša se sebično i impulzivno, već je obazriv. Strpljivo će pričekat dok se ne uvjeri da su se i ostali udobno smjestili.

3. Dignuti će se zbog drugih

Gentleman nije samo dobar, on je i hrabar. Kad vidi da nekoga zlostavljaju, fizički ili verbalno, suprotstaviti će se napadaćima.

4. Svoje seksualne avanture drži u tajnosti između sebe i svoje dame

On nikada neće poniziti svoju damu tako da s prijateljima dijeli svoje vanture u krevetu. Njemu to ne treba jer je poštuje sebe i poštuje damu s kojoj je intiman.

5. Drži obećanje

Nije potrebno da govori o tome, on to pokazuje na dnevnoj bazi. Ako gentleman da neko obećanje, budite sigurni da će ga i održati.

6. On pažljivo sluša i promatra

Kad razgovarate s gentlemanom, budite sigurna das sluša i da čuje. Nije na telefonu. Ne šalje poruke. Ne konzumira Facebook.

7. Dobar je prema svima

I ako je neko zao prema njemu, gentleman se ne osvećuje. Gentleman će uvijek odabrati drugi nivo komunikacije, jer ništa neće dobiti spuštajući se na niži nivo.

8. Kad šećete on hoda kraj ceste

Ugodnije mu je kad je njegovo tijelo između vas i vozila na cesti. Mala je to gesta koju mnogi ne primjećuju. Ponaša se zaštitnički.

9. Gentleman dolazi na vrijeme

On cijeni vaše vrijeme. Dovoljno je odrastao da se drži dogovora. Nije mu ugodno kada zna da ga čekate.

10. Ponuditi će vam jaknu, sjedalo, ruku…

Prepoznati će vaše potrebe u određenom trenutku i težiti će da vam ugodi. Vaša udobnost dolazi prije njegove.

11. On će platiti

Gentleman će se uvijek ponuditi platiti račun. Ako inzistirate na podijeli računa, poštivati će vašu želju.

12. Pridržati će vrata

Strpljiv je i pažljiv. Poznati mu je bonton i lijepo ponašanje i prakticira to svakog dana.

13. On govori “Hvala” i “Molim”

Ako pogriješi ispriča se. Pozdravlja se i pristojan je.

Za kraj jedan citat Donna Lynn Hope: “Kavalirstvo: Mladi dječarac ljubi mi ruku, mladić stane i pridrži mi vrata, a stariji gospodi pozdravlja naginjući svoj šešir. Sve to ne govori ništa o meni, ali govori puno o njima.”