RAVNO IZ BAJKE Finca Bellavista je raj na Zemlji

Ne vjerujem da se u naslovu pretjeruje. Bračni par iz Kolorada se zaljubio u Kostariku. I što su napravili? Napustili lagodan i moderan život koji im se nudio u ovoj modernoj civilizaciji, preselili u prašumu Kostarike i oformili zajednicu pod nazivom Finca Bellavista, koju možete pratiti i na Facebooku.

Mateo i Erica Hogan su odselili u Kostariku, kupili poveći ‘komad’ prašume i ne uništavajući samu prirodu napravili drvene kućice u krošnjama, konkretno njih sedam, koje sad iznajmljuju ljubiteljima prirode. Napomenimo da su prve dvije godine spavali u šatoru dok nisu podigli prvu kućicu u koju su uselili.

Sam boravak u prašumi može ponekad biti i pogibeljan, ako se ne pripremite na opake uvjete koje će vam priroda pripremiti. A FBV će vam u svakom drugom slučaju približiti iskustvo prirode na najbolji mogući način – tu su razni vodopadi, jezerca, puno šetnica, vidikovaca, divljih životinja, ali i ‘zip lines’, žičare za putovanje između krošnji…

U Finca Bellavistu možete doći kao putnik namjernik, kao turist, kao prolaznik, ali isto tako ste i dobrodošli kao netko tko je voljan zauvijek promijeniti svoj način života i preseliti u ovaj šumski raj.

Život u šumi  ne znači da ste odsječeni od tehnoloških dostignuća današnjice. Naprotiv, struja se dobiva iz potoka i Sunca, postoji i internet, hrana se proizvodi u vlastitom vrtu… ma čudo jedno.

Gospodo, ovime se opraštam od vas, pakiram krpice i odlazim u Kostariku. Nego… znate što znači Costa Rica? … Ma znate, gledali ste sve španjolske sapunice. Bogata obala, dakako. Vidimo se tamo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.