Kako, kao pravi gentleman, pravilno uživati u jutarnjem maslacu na kruhu/tostu

Maslac na kruhu. Neznam za vas, ali meni osobno je ovo najbolji izbor za doručak. Konkretno ako idemo baš detaljizirati najbolja kombinacija mi je polu bijeli kruh kupljen dan prije i lagano prepržen u tosteru. Kad je još topli na njega stavljam maslac i krenem s konzumacijom prije nego se rastopi do kraja, dovoljno je da maslac malo omekša. Ukoliko čekam da se otopi do kraja, maslac će eliminirati onu željenu hrskavost kruha.

Uglavnom problematika koja se tu javlja je da vrlo često na maslacu ostaju mrvice tosta, a i nije baš higijenski da svatko svojim nožem kojim premazuje maslac po kruhu ruje po maslacu.

Evo nekoliko savjeta kako uživati u ovoj jutarnjoj poslastici kao pravi gentleman:

  1. Kruh, pecivo ili štogod premazujete maslacem stavite na svoj tanjur. Nemojte direktno uzimati iz zajedničke posude i mazati maslac. Naravno, ukoliko je sve servirano prema nekim standardima tanjur za kruh je gore lijevo. Ukoliko nemate posebni tanjur za kruh onda ga stavite u svoj glavni tanjur.
  2. U isti taj tanjur stavite i maslac. Obično to bude komad otprilike jedne čajne žlice. Naravno za stavljanje maslaca u tanjur koristite posebni nož, odnosno nož za serviranje.
  3. Otkinete komad kruha, peciva, otprilike veličine jednog zalogaja. Posebnim nožem, odnosno nožem za mazanje maslaca na kruh stavite/namažite dio maslaca potrebnog za jedan zalogaj. Ponavljajte proces dok ne pojedete sav kruh sa tanjura.

h/t: Art of Manliness. Grafika: Ted Slampyak