PASJI ŽIVOT Policija uhitila ‘problematičnog’ psa koji je proganjao uplašenog jelena

Finn je za dlaku izbjegao terapiju kod psihijatra te se izvukao samo s kućnim pritovorom.

I dok u Hrvatskoj pojedini pripadnici ljudske rase laganim, ali sigurnim koracima nazaduju prema 16. stoljeću iznoseći svoje osobne fobije od svijeta u kojima žene i djeca imaju svoja prava jednaka njima, Kanada na području prava, ne samo ljudskih, već svih živih bića ide u jednom sasvim drugom smjeru.

Nedavno je tako u gradiću Kenora i Ontario policija uhitila Finna, kućnog psa i ljubimca zbog počinjenja prekršajnog djela proganjanja jelena u šumi. Naime, Finn je bio u šetnji sa svojim vlasnikom i njegovom djevojkom kad bi se u jednom trenutku, a nečime izazvan, samoinicijativno uputio dublje u šumu.

Vlasnici su se uputili u smjeru u kojem je otišao Finn kako bi ga dozvali natrag, no nije bilo mjesta panici jer se on često znao uputiti u šumu ili grad te se nakon kratkog vremena vratiti vlasnicima na šetnju.

No, nakon nekog vremena lokalno ga je stanovništvo vidjelo kako proganja jelena te je o tome obavijestila policiju.

Cijeli je incident kulminirao uhićenjem Finna.

Kad su vlasnici došli do Finna, isti je bio iza rešetaka vjerojatno na informativnom razgovoru te razmišljajući o tome kako je bio “zločesti peso” i kajući se kako to više nikad neće učiniti.

Finn je nakon obrade pušten na slobodu bez podizanja optužnice te je dobio privremenu zabranu izlaska iz kuće.

“Nakon što su se vratili na stazu, primili su poziv od policije da je Finn u pritvoru te da je netko nazvao policiju nakon što je vidio kako je lovio jelene uz cestu.” izjavila je kći vlasnika Finna.

U međuvremenu Finn je zbog svojeg izleta na onu stranu zakona postao internet zvijezda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.