OBOŽAVAMO IH MRZITI Izabrani najbolji filmski negativci svih vremena

Noć vještica dođe i prođe, ali jeza traje zauvijek. Jedno od bitnih obilježja svakog dobrog filma, ne samo horora, oduvijek je bio stvarno zao zlikovac od kojeg nam se diže kosa na glavi.

Istina je da svi imamo omiljenog filmskog zlikovca, priznali to ili ne. Ranker to zna pa su na svojim stranicama proveli anketu i nakon što su zbrojili glasove objavili koji su to “najveći i najopakiji filmski likovi koje volimo mrziti”.

O samoj listi bi se moglo naširoko raspravljati, jer po našem ukusu bi Hannibal Lecter trebao biti više u poretku.

Kao i nezboravni Anton Chigurh, kojeg je u filmu Nema zemlje za strace braće Coen maestralno odglumio Javier Bardem i savršeno utjelovio čistu esenciju nezaustavljivog zla. Stvarno mislimo da je zavrijedio višu poziciju od broja 16…

Baš kao što je bolji plasman zavrijedio i Hans Landa, kojeg je u filmu Nemilosrdni gadovi Quentina Tarantina glumio Christoph Waltz te je za to ostvarenje dobio Oscara za sporednu ulogu i proglašen je najboljim glumcem na Filmskom festivau u Cannesu.

No zato nikakvo iznenađenje nije “najbolji negativac”. To je, naravno, Joker, kojeg je u Vitezu tame savršeno tumačio pokojni Heath Ledger i za što je posthumno također nagrađen Oscarom za najbolju sporednu ulogu.

Sam Ledger je za svog Jokera reako da je “psihopat, masovni ubojica, šizofrenski klaun s nula empatije”. Pravi zločinac od kojeg je ježimo, ali još uvijek ima trenutke u kojima ga gotovo žalimo.

Dakle, Joker se nalazi na vrhu popisa, sa 17.577 glasova (u trenutku pisanja ovog članka), a ostatak probranog društva u Top deset je kako slijedi, dok ostatak popisa možete provjeriti na Rankeru:

1. Joker – Vitez tame

2. Darth Vader – Ratovi zvijezda

3. Hannibal Lecter – Kad jaganjci utihnu

4. Voldemort – Harry Potter

5. Freddy Krueger – Strava u ulici brijestova

6. Jack Torrance – Isijavanje

7. Palpatine – Star Wars

8. Agent Smith – Matrix

9. Terminator – Terminator

10. Magneto – X-Men

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.