KLASIK U NOVOM RUHU Redatelj ‘Blade Runnera 2049’ snimat će ‘Dinu’

Uskoro nas očekuje i nova verzija klasika znanstvene fantastike Dina Franka Herberta, koju će režirati Denis Villeneuve, redatelj hvaljenog Blade Runnera 2049.

No, saga o dvije zaraćene plemićke obitelji na futurističkom pustinjskom planetu vratit će originalu, romanu Franka Herberta. Villeneuve ističe da mu je to jedna od najomiljenijih znanstveno-fantastičnih knjiga i da će njegov film biti potpuno drugačiji od filma Dina – pješčani planet redatelja Davida Lyncha iz 1984. godine.

“Neće imati veze s filmom David Lyncha”, rekao je Villeneuve u Facebook Live intervjuu. “Vraćam se knjizi i slikama koje ću dobiti čitanjem”.

Ipak, ima i nešto nježnih pohvala za tipičnu Lynchovu priču.

“David Lynch je jedan od najboljih živućih redatelja, strahovito ga poštujem”, rekao je Villeneuve. “Kada sam vidio njegovu adaptaciju, bio sam impresioniran, ali to nije bilo ono što sam sanjao, pa pokušavam napraviti adaptaciju mojih snova”.

Možda je to samo ljepši način da kaže kako mu se Lynchova verzija ne sviđa.

Iako je to sada već kultni klasik, film Dina – pješčani planet ni kritika ni publika nisu dobro prihvatili u vrijeme prikazivanja. Zapravo, sam Lynch se odrekao filma, tvrdeći kako je izgubio kreativnu kontrolu nad snimanjem i završnom montažom.

Bez obzira hoće li imati sličnosti s Lynchovom verzijom ili ne, nestrpljivo očekujemo vidjeti kako će se suvremeni majstor znanstvene fantastike poigrati s bezvremenskim originalnim materijalom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.